Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Blodigt angreb kan ændre kronprinsesse Marys rejse

Udenrigsministeriet kigger på, om kronprinsessen og udenrigsministeren skal til Burkina Faso efter attentater

Kronprinsesse Mary bliver måske nødt til at droppe sin rejse til Burkina-Faso. (Foto: Anthon Unger)
Kronprinsesse Mary bliver måske nødt til at droppe sin rejse til Burkina-Faso. (Foto: Anthon Unger)

Se også: Tre attentatmænd er dræbt på hotel i Burkina Faso

Krig & katastrofer - 16. jan. 2016 - kl. 09:45 Nyt angreb på turisthotel i Burkina Faso

Fredagens angreb på et hotel og en restaurant i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, kan få konsekvenser for kronprinsesse Mary.

Kronprinsessen og udenrigsministeren, Kristian Jensen (V), skal nemlig efter planen besøge den vestafrikanske nation mellem 24. og 26. januar. Rejsens fokus er kvinders rettigheder og Burkina Fasos demokratiske udvikling.

- Vi har hele tiden vidst, at det var et område med skrøbelig stabilitet. Det er klart, at vi hele tiden skal vurdere, hvad sikkerhedssituationen er. Det kigger vi på i øjeblikket for at se, om vi skal ændre rejsen, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Sikkerhed i højsædet
Han understreger samtidig, at det er for tidligt at sige, om det overhovedet vil få nogle konsekvenser for delegationens planer.

- Men vi tager ikke afsted, hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt vi kan sikre kronprinsessen. Vi kigger på det, vurderer situationen og ser på, om vi skal ændre rejsen, siger udenrigsministeren og tilføjer:

- Jeg håber det ikke, fordi det projekt, vi skal kigge på, er utroligt vigtigt i forhold til at sikre kvinders rettigheder, som har det svært i den del af verdenen.

- Det at inddrage kvinder mere i samfundet vil også være med til at betyde noget for sikkerheden i landet, siger udenrigsministeren.

Vantro nationer
Ifølge de internationale nyhedsbureauer har angrebene, der startede fredag og sluttede lørdag, indtil videre kostet 22 mennesker livet. Yderligere 15 sårede skal være kørt på hospitalet.

Fire personer menes at stå bag en bølge af angreb i Ouagadougou. Først stormede og belejrede et ukendt antal gerningsmænd Splendid Hotel, der ligger i et forretningskvarter. Senere blev også en restaurant ramt.

Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden.

I en erklæring skriver den nordafrikanske gren af al-Qaeda, at gruppen målrettet gik efter hotellet Splendid, fordi det er 'populært blandt udlændinge' og 'besøgt af folk fra vantro nationer', skriver The New York Times.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen