Dansk prinsesse på hemmelig bytur

Benedikte måtte som ung acceptere en del begrænsninger i sin personlige frihed

Prinsesse Benedikte afslører nye sider af sig selv i kapitlet 'Natklubben' i den aktuelle bog 'Benedikte - en kongelig prinsesse'. Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Benedikte afslører nye sider af sig selv i kapitlet 'Natklubben' i den aktuelle bog 'Benedikte - en kongelig prinsesse'. Foto: Ritzau Scanpix

Ingen tvivl om, at prinsesse Benedikte er typen, der holder på formerne.

Hendes mor, dronning Ingrid, kaldte hende 'den mest kongelige' af sine tre døtre.

29. april fylder hun 75 år og i den forbindelse er der udkommet en ny bog om hendes liv - 'Benedikte - en kongelig prinsesse'.

Bogen cementerer på mange måder, hvad vi allerede vidste om den flittige mellemste søster, der især er engageret inden for spejderbevægelsen og ridesport. Der er dog også enkelte kulørte overraskelser i den 245 sider lange bog.

Eksempelvis afslører hun, at hun som bare 16-årig blev smuglet ind på natklub iført paryk af to unge grever fra Tranekær Slot, Ulrik og Preben Ahlefeldt-Laurvig, der begge var i begyndelsen af 20'erne.

Se også: Prinsesse Benedikte i 'giftigt' angreb på Mary

Kongelig røffel
Den unge prinsesse ville nemlig gerne opleve det københavnske natteliv lidt i skjul og var blandt andet med på restaurant og til koncert med Papa Bue's Viking Jazzband.

Forklædningsnummeret blev dog opdaget, og de to unge mænd fik 'en kongelig røffel' af kong Frederik, der dog ifølge bogen afsluttede svadaen således:

- Så, nu har jeg sagt det, Ingrid har bedt mig om at sige', sagde han, tog dem om skuldrene og tilføjede:

- Tak, drenge.

18 kommentarer
Vis kommentarer