Dansk radiovært med VILD udmelding: Dronning Margrethe virker retarderet

Nicholas Nybro langede fredag ud efter dronning Margrethe på Radio24syv

Nicholas Nybro går i flæsket på dronning Margrethe i radioudsendelse. Foto: Thomas Cato
Nicholas Nybro går i flæsket på dronning Margrethe i radioudsendelse. Foto: Thomas Cato

I fredagens afsnit af programmet 'Er du Sunshine' på Radio24Syv faldt snakken blandt vært Mathias Helt og hans entourage bestående af 'JumboJette', Nicholas Nybro og Moussa Mchangama på forskellige julekalendere.

I den forbindelse talte gruppen om dronning Margrethe og kongehusets julekalender, hvor der hver dag i december bliver lagt et billede op på kongehusets Instagram-profil af en genstand eller lignende, der har relation til dronning Margrethe eller det danske kongehus.

- Jeg er jo overhovedet ikke royalist, men den (julekalenderen, red.) er så skøn. Hoffet har sat nisser løs, som finder gamle ting på loftet, og så bliver der hver dag lagt noget op, som har med dronningen eller kongehuset at gøre, lyder det fra Moussa Mchangama i programmet.

Den julekalender har Nicholas Nybro også set, og fra ham får introen til julekalenderen, hvor dronningen selv medvirker og stiller grød på loftet til nisserne iført en sweater med en gravhund, hårde ord med på vejen.

Se også: Efter operation: Kendt tv-kok i smertehelvede

- Med respekt for dronning Margrethe, så kunne hun godt have gjort lidt mere ud af sig selv, fordi hun ligner en gennemsnitsmormor i det kedelige tøj, hun render rundt i, siger vært Mathias Helt med et grin.

- Jeg elsker hende, men hun virker en anelse retarderet, lyder det videre fra Nicholas Nybro, der ligeledes griner.

Det får Mathias Helt og Moussa Mchangama til at reagere.

- Det skal du ikke sige. Det er majestætsfornærmelse, lyder det grinende fra de to medværter.

- Jeg bliver ikke inviteret til det næste kunstnerbal. 'God, damn it'. Jeg elsker dig, Margrethe, siger Nicholas Nybro med et smil.

Se introen til julekalenderen herunder ...

Fortryder lidt
Da Ekstra Bladet fanger Nicholas Nybro over telefonen lørdag eftermiddag, er han ikke meget for at uddybe sine udtalelser om dronningen i programmet.

- Jeg synes ikke, at man kan tage sådan nogle udtalelser ud af en kontekst, for det bliver jo sagt i et sammensurium af en masse andre ting i programmet. Den her snak om dronning Margrethe fylder jo meget lidt i hele programmet, hvor vi lige i den situation taler om en masse julekalendere, siger Nicholas Nybro.

Se også: Danske komtesser sælger ud af arvejuvelerne: Vurderes til to millioner kroner

Han erkender dog, at hans udtalelser kan lyde en anelse hårde.

- Hvis jeg blev spurgt igen, havde jeg nok sagt det på en anden måde. Nogle gange går det jo stærkt med sådan nogle programmer, siger Nicholas Nybro.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg har dyb respekt for dronning Margrethe, og jeg synes, at det er dejligt, at vi har en varm og kærlig mormor. Det har aldrig været min hensigt at svine hende til, siger han videre.

Dronningens påklædning fik hårde ord med på vejen i Radio24Syv. Foto: Ritzau Scanpix
Dronningens påklædning fik hårde ord med på vejen i Radio24Syv. Foto: Ritzau Scanpix
 

Meget usædvanligt
Ifølge Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker og kongehusekspert, er Nicholas Nybros udtalelser i programmet noget usædvanlige.

- Der er ikke noget ulovligt i at sige sådan noget, og man kan ikke rent juridisk blive dømt for noget majestætsfornærmelse eller lignende i den forbindelse, men det er meget usædvanligt at omtale hende (dronning Margrethe, red.) på den måde. Vi har en tradition for, at vi omtaler kongehuset med respekt, siger Lars Hovbakke Sørensen til Ekstra Bladet.

- I de her tider, hvor man taler meget om, at folk krænker hinanden, er det en meget voldsom udtalelse at komme med. Man siger ikke til folk, at de er retarderede, uanset hvem der så er tale om, fortsætter han.

Se også: Prinsessen om sin svære opvækst: - Jeg følte mig så alene

Han mener derfor også, at Nicholas Nybro skulle have tænkt sig om en ekstra gang, før han kom med så skarpe udtalelser om dronningen.

- Det er bestemt ikke hverdagskost, og han skulle nok have holdt lidt igen. Det ville have været at udvise respekt for andre mennesker.

711 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere