Derfor droppede DR dronningen

DR beklager, at seerne blev snydt for den lovede live-sending fra dronning Margrethes pressemøde

Se en del af dronningens pressemøde her. Video: Anthon Unger.

Se også: Margrethe om indvandrere: De skal vide, at de er i Danmark

Da dronning Margrethe torsdag formiddag på det franske vinslot Château de Cayx holdt det første pressemøde siden prins Henriks død, var den samlede, danske presse på pletten.

For at tilfredsstille de royalt interesserede tv-seere havde DR lovet at sende hele pressemødet live på DR2, men da Margrethe gik i gang med at fortælle om tiden som enke, var der ingen dronning at finde på DR's kanaler.

Det undrede flere licensbetalere, der havde set frem til at følge Margrethe på skærmen på DR2, men i stedet måtte nøjes med en genudsendelse af et videnskabsprogram.

Margrethe svarede torsdag åbent og ærligt på spørgsmål om tiden uden Henrik. Foto: Anthon Unger
Margrethe svarede torsdag åbent og ærligt på spørgsmål om tiden uden Henrik. Foto: Anthon Unger
 

Til Ekstra Bladet forklarer DR, at den pludselige omlægning i sendefladen ikke skete med deres gode vilje.

- Vi måtte desværre aflyse liveudsendelsen i sidste øjeblik, da forbindelsen til Frankrig var for dårlig til broadcast, siger Flemming Hedegaard, der er kanalchef for DR2.

Han understreger, at det ikke var ond vilje, der gjorde, at seerne blev snydt for Margrethes ord, der i stedet kunne opleves på TV 2 News.

- Det var ikke et fravalg af pressemødet, men et teknisk problem, som vi ikke kunne løse, inden der skulle sendes live fra Frankrig. Det beklager vi naturligvis meget, siger Flemming Hedegaard.

Tidligere pressemøder på Cayx:

Emner, der er blevet talt om ved tidligere pressemøder:

2008: Kronprins Frederiks kandidatur til Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vækker røre. Dronningen siger, at hun ærgrer sig over kritikken, og at hun mener, at det vil være gavnligt for Danmarks image og synlighed, hvis han bliver valgt.

2005: Kronprinsesse Mary nedkommer snart med kronprinsparrets første barn. Dronningen fortæller, at hun glæder sig til igen at blive farmor. Også prins Joachims ekskone, prinsesse Alexandra, bliver omtalt, da dronningen bekræfter, at Alexandra havde fået en ny ven - den 15 år yngre filmfotograf Martin Jørgensen.

2003: Rygterne om, at kronprins Frederik skal forloves med australske Mary Donaldson svirrer. Dronningen kommer til at tale over sig, da hun siger, at der ikke vil gå lang tid, før kongehuset vil annoncere forlovelsen.

1988: Kronprins Frederik og prins Joachim kører galt i en alvorlig bilulykke nær slottet. Prins Joachim sidder ved rattet, da bilen i høj fart ryger ud i rabatten, hvor den slår en kolbøtte. De to prinser kritiseres i offentligheden og må undskylde på pressemødet.

På pressemødet fortalte Margrethe blandt andet, at hun og Henrik ikke så meget til hinanden i det sidste halvandet års tid på grund af Henriks sygdom.

Hun afslørede desuden, hvad der nu skal ske med det franske vinslot.

159 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere