Dronning Margrethe revser København

- Der er andet i Danmark end Den Lille Havfrue, pointerer Margrethe i et nyt interview

Dronning Margrethe har aldrig lagt skjul på sin kærlighed til Aarhus. Foto: Joachim Adrian
Dronning Margrethe har aldrig lagt skjul på sin kærlighed til Aarhus. Foto: Joachim Adrian

Se også: Sgu og helvede! - Bramfri Margrethe bander og driller svenskerne

I et nyt interview med Jyllands-Posten i anledning af Aarhus' aktuelle status som Europæisk Kulturhovedstad 2017, understreger dronning Margrethe, at der er mere i Danmark end hovedstaden, hvilket i år vil blive endnu tydeligere, når Smilets By formentligt får endnu mere at grine af i form af tilrejsende turister, spændende arrangementer og positiv presseomtale.

I interviewet kommer dronningen blandt andet ind på det forhold, at mange københavnere tilsyneladende har for vane at opfatte Danmark som et land med blot én enkelt storby til at tegne landets profil.

- Randers er med, Horsens er med. Det er ikke kun København, der tegner Danmark udadtil. Turisterne vil opdage, at der er andet i Danmark end Den Lille Havfrue, siger Margrethe til Jyllands-Posten.

Se også: De fremmede skal også respektere de danske værdier

To storbyer i Danmark
Københavnerne bliver desuden beskrevet som en anelse selvcentrerede.

- København forstår sig selv som hovedstad og kan måske have svært ved at forstå, at der leves anderledes i andre af landets store byer, siger dronningen og pointerer:

- Inden for de seneste år er Aarhus vitterligt blevet en storby. København er ikke længere alene. Der er ikke længere tale om en enkelt storby i Danmark – der er altså to.

Komisk tema
Margrethe, der er protektor for kulturbyprojektet, vurderer at Aarhus vil være i stand til at løfte den store kulturbyopgave mindst ligeså godt som København, der havde æren tilbage i 1996.

Aarhusianerne får dog også en enkelt spydig bemærkning med på vejen af dronningen, der undrer sig over, at det ikke var muligt at finde et dansk slogan i stedet for det officielle 'Let’s rethink'.

- Det er lidt komisk, at man ikke kan skrive temaet på dansk, men ellers er det godt nok, lyder det fra ærlige Margrethe.

 

196 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere