Dronningens hofbal: Det skal de spise

Saltet torsk og oksemørbrad skyllet ned med rødvin og champagne er en del af menuen, når dronningen tirsdag aften afholder hofbal

Her kan du se menuen. (Foto: Maria Lützen)
Her kan du se menuen. (Foto: Maria Lützen)

Daniel Agger, Bille August, Susanne Bier og Trine Dyrholm er blot fire af de gæster, som tirsdag aften er blevet inviteret til hofbal hos dronning Margrethe.

Dronningen har inviteret cirka 350 af de største danske kulturpersonligheder til aftenens festivitas, hvor der skal indtages en lækker tre-retters menu og efterfølgende danses lancier.

Menuen står på brandade af saltet torsk og marinerede rejer til forret, mens gæsterne til hovedret kan mæske sig i oksemørbrad og pommes macaire med sauce bordelaise.

Til dessert byder dronningen på pomeransfromage på biscuitbund.

Det er femte gang, at dronning Margrethe afholder hofbal for kultureliten. Tidligere har hun holdt det i 1976, 1985, 1998 og 2009.

Her er et uddrag af de gæster, der er inviteret:

(Foto: Maria Lützen)
(Foto: Maria Lützen)

(Foto: Maria Lützen)
(Foto: Maria Lützen)

Ved sidste bal i 2009 var Ekstra Bladets redaktør Poul Madsen inviteret. Her afslører han, hvad der foregår til den eksklusive fest

35 kommentarer
Vis kommentarer