Efter Fredes fede fødselsdag: Her er gaverne til kronprinsen

Endnu er alle gaverne ikke pakket ud, men der er alligevel blevet løftet sløret for et par af kronprinsens mange erkendtligheder

Kronrprins Frederik har fået opmærksomhed hele ugen med sin runde fødselsdag. Foto: Philip Davali
Kronrprins Frederik har fået opmærksomhed hele ugen med sin runde fødselsdag. Foto: Philip Davali

Det kan næsten kun være en fryd at blive 50, når det strømmer ind med gaver fra nær og fjern.

Kronprins Frederik har netop afsluttet en uge med fuld fejring med både løb, gallataffel og show i Royal Arena. 

Men når man er fødselar, er det jo ikke ualmindeligt, at man får gaver - og når man samtidig fylder rundt og er kronprins, vil gaveregnen ingen ende tage.

Ifølge TV2 er alle gaverne endnu ikke registreret, men et par gaver til kronprins Frederik er dog blevet bekræftet.

Kronprins Frederik brugte omtrent 150.000 kroner på telefoni og porto sidste år. Foto: Claus Bonnerup Danske kongelige Dut, dut, dut... Så stor er Frede og Marys mobilregning

Kronprinsen skal nok blive forgyldt i forbindelse med sin 50 års fødselsdag. Da han blev gift med Mary fik parret svimlende 1800 gaver. Foto: Ritzau Scanpix
Kronprinsen skal nok blive forgyldt i forbindelse med sin 50 års fødselsdag. Da han blev gift med Mary fik parret svimlende 1800 gaver. Foto: Ritzau Scanpix

1. Anette Flensbury maleri
Folketinget og regeringen har givet et maleri til kronprinsen i forbindelse med hans fødselsdag. Maleriet blev afsløret lørdag i Aarhus, hvor folketingets formand, Pia Kjærsgaard, var til stede. Hun fortæller til Ekstra Bladet, hvorfor de valgte netop dette maleri.

- Det stod på kronprinsens ønskeliste, og det var helt klart en gave, som han havde ønsket sig. Det var mit indtryk, at han var rigtig glad for det, fortæller hun.

Er Gitte Nielsen gravid eller spiller hun fans og medier et puds? Foto: Linda Johansen Danske kendte Gitte Nielsen bekræfter graviditet - men hvis?

Maleriet skal blive hængende i Aarhus, noget som Pia Kjærsgaard tror godt kan ærgre kronprinsen og kronprinsessen.

- Jeg syntes, at jeg kunne se på dem, at de tænkte, de godt kunne bruge det selv hjemme i privaten, siger hun med et grin.

Pia Kjærsgaard føler sig overbevist om, at kronprinsen satte pris på gaven fra folketinget. Foto: Ritzau Scanpix
Pia Kjærsgaard føler sig overbevist om, at kronprinsen satte pris på gaven fra folketinget. Foto: Ritzau Scanpix

2. Portræt af kronprinsen
Ifølge TV2 er alle dem, som er blevet tildelt dronningens ærestitler, kammerherre og hofjægermester gået sammen om at få en kunstner til at male et portræt af og til Frederik. Det billede er endnu ikke offentliggjort.

Matthew Lewis og Angela Jones er blevet gift i Italien. Foto: All Over Press Intl. kendte Forlovet siden 2016: Nu er filmstjerne blevet gift

3. Litografi af isbjørn
Et stort flot billede af en isbjørn blev det til fra den grønlandske julemærkeforening, som er en af kronprinsens protektioner.Det er fra den anerkendte kunstner Gukki Nuka, som sidste år stod bag julemærkerne.

4. Bøger om Sydslesvig
Det danske mindretal i Sydslesvig har også givet kronprinsen en gave. Det blev til et par bøger, som repræsentanter overrakte på Amalienborg. Det er bøgerne 'Konger, Flensborg og Sydslesvigs danske Mindretal', 'Sydslesvigs danske historie' og 'Hver elsker sin farve - hertugdømmerne og H. C. Andersen', som kronprinsen kan glæde sig til at læse.

Det var kun kronprinsessen søster, der var deltagende fra familien Donaldson, da Frederik holdt royal gallamiddag lørdag. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Derfor dukkede Marys far ikke op til Fredes fest

5. Litografi fra Aarhus
Fra Aarhus by fik kronprinsen en indrammet gammel tegning. Den blev overrakt til ham efter løbeturen ved Royal Run. Tegningen er lavet af tidligere tegner Mogens Juhl tilbage i 1968. Tegningen viser dronningen, prins Henrik og kronprins Frederik sammen med den daværende borgmester i Aarhus Bernhard Jensen.

Kronprinsens gave fra Aarhus var en indrammet tegning. Foto: Ernst Van Norde
Kronprinsens gave fra Aarhus var en indrammet tegning. Foto: Ernst Van Norde
 

6. Havebænke til slotshaven i Fredensborg
Det var Fredensborgs byråd og Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, der var gået sammen om to bænke til kronprinsens slot i Fredensborg. En lille til børnene og en stor til de voksne.

Søs Egelind på scenen som wannabe-prinsesse. Foto: Jonas Olufson Event & Kultur Søs Egelind hegles igennem efter Frede-show: - Beklager, hvis jeg har ødelagt nogens aften

7. Royal Run
Også den store løbefest var en gave til kronprinsen. Den blev skænket af DGI, Dansk Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund, som var gået sammen om at få danskerne ud og løbe sammen med den kongelige familie.

8. Donation til Anders Lassen fonden
Dansk Folkeparti har også givet kronprinsen en gave. De har doneret 50.000 kroner til Anders Lassen Fonden, som er en fond for en af de mest dekorerede danske soldater. Fonden er under kronprinsens protektion.

Ifølge Peter Skaarup har partiet valgt denne fond, fordi den er vigtig for Frederik.

- Det er en fond, som vi ved, at kronprinsen er meget glad for, derfor har vi valgt den, fortæller han.

Frederik havde valgt en hvid lycra-overdel, da han i 2013 gennemførte en Ironman. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Danske kongelige Her tager Frede den til Marys lycra-grænse

Han forklarer, at man fra partiets side mener, at det er rigtigt at give en fødselsdagsgave, når kronprinsen fungerer som et forbillede for Danmark.

- Det er jo meget rigtigt, at man giver gaver ved en fødselsdag og specielt til vores kronprins, som yder en kæmpe indsats for vores land, og som er et forbillede for så mange mennesker, fortæller han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kongehuset for at få en kommentar omkring gaverne, men de har ingen kommentarer til kronprinsens gaver.

Kronprins Frederik deltog selv i løbet i alle fem kommuner i 'one mile'-distancen. Foto: Ritzau Scanpix/Nicolai Linares Danske kongelige Fredes motionsløb gav ekstra-regning: Så meget kostede det

51 kommentarer
Vis kommentarer