Efter massiv kritik: Nu skal det være slut med interviews af prins Henrik

Flere danske medier vil i fremtiden ikke lave kritiske interviews med prins Henrik

Flere medier vil nu stoppe med at skrive kritiske artikler om prins Henrik. Foto: Polfoto
Flere medier vil nu stoppe med at skrive kritiske artikler om prins Henrik. Foto: Polfoto

Onsdag meddelte kongehuset, at prins Henrik lider af demens.

Det får nu flere danske medier til at melde ud, at de vil lade prins Henrik være i fred og ikke lave flere kritiske interviews med ham i fremtiden.

Hos Ekstra Bladet meddeler chefredaktør Poul Madsen, at der på redaktionen i fremtiden vil blive taget mere hensyn til prins Henrik.

- Hvis vi møder ham på gaden, vil vi naturligvis tage alle mulige hensyn, fordi demens er en frygtelig sygdom at have, siger han.

Flere medier tilslutter sig
Samme melding kommer fra flere andre danske medier, der følger det danske kongehus tæt.

- Det sidste interview med prins Henrik er blevet bragt i Se og Hør. Og formentligt i alle andre danske medier, siger Niels Pinborg, der er chefredaktør hos Se og Hør, til TV2.

Burde i så ikke komme med en undskyldning til manden, spørger Freja på Ekstra Bladets Facebook. Foto: Anthon Unger nationen - 6. sep. 2017 - kl. 15:09 Henrik er dement: Kræver at pressen siger undskyld

- Det er klart, at denne diagnose betyder, at vi bliver nødt til at kigge på den måde, som vi behandler prins Henrik på. Dels ud fra nogle helt almindelige menneskelige, anstændige principper. Men også fordi mediejuraen foreskriver, at folk, der lider af svær sygdom og måske ikke helt kan overskue konsekvenserne af det, de siger, skal beskyttes. Og det gør vi naturligvis også, fortsætter han.

Vi vil behandle ham med respekt
Det var Se og Hør, der sammen med Billed-Bladet tilbage i starten af august bragte et opsigtsvækkende interview med prins Henrik, hvor han blandt andet udtalte, at dronningen gjorde ham til 'narren'.

Så sent som i dag udkom Se og Hør også med en forside, der omtalte prins Henrik med overskriften: 'Nu Rabler Det - Farfar Stak Af'.

Ifølge Niels Pinborg er sådanne historier nu fortid i ugebladet.

Det kommer ikke som den store overraskelse for de danskere, Ekstra Bladet har snakket med, at prins Henrik lider af demens. Foto: Tobias Nicolai Kongelige - 6. sep. 2017 - kl. 18:11 Sådan reagerer danskere på kongehuset udmelding

Hos Billed-Bladet forventer hofreporter Trine Larsen, at ugebladets dækning af prins Henrik vil komme til at ændre sig markant i fremtiden.

- Jeg tror ikke, at vi på den måde kommer til at lave store interview med prinsen. Det er svært for mig at sige, men det kommer an på situationen. Det er ikke sådan, at vi bare afskriver prinsen, men vi vil da tage hensyn til hans sygdom, siger hofreporteren.

Også hos BTMX vil prinsens diagnose få konsekvenser for dækningen, som vil blive langt mindre intensiv.

- Han får ro herfra. I de presseetiske regler står der, at vi skal vise særligt hensyn til mennesker, der ikke kan ventes at være klar over virkningerne af deres udtalelser. For mig er det et tydeligt eksempel på, at vi som presse skal udvise et særligt hensyn over for ham, siger Jens Grund, der er chefredaktør hos BTMX, til Journalisten.

Kræver at pressen siger undskyld
Onsdag skrev Ekstra Bladet, hvordan nyheden om prins Henriks diagnose har fået flere vrede danskere til tasterne på Facebook.

Flere brugere kræver, at medierne siger undskyld til prins Henrik.

- Så mangler vi bare at Se og Hør kommer med en beklagelse over den hetz, de har kørt på kongehuset efter hans udtalelser, skriver Martin R i en kommentar på Se og Hørs Facebook-side.

Efter længere tids spekulation fortæller kongehuset nu, hvad Henrik fejler. Foto: Stine Tidsvilde Danske kongelige - 6. sep. 2017 - kl. 14:02 Kongehuset: Prins Henrik lider af demens

Og Martin er langtfra den eneste, der synes, at diagnosen er så alvorlig, at de medier, der har bragt citater fra Henrik den seneste tid, bør skamme sig:

- Stopper i så med alt jeres pis Se og Hør?

- I burde skamme jer med jeres udtalelser, skriver Mia O og Bo P er enig:

- I burde komme med en beklagelse og undskyldning overfor kongehuset og ikke mindst Prins Henrik.

Ingen undskyldning
Der er dog umiddelbart ingen undskyldning at hente hos Se og Hør, der ikke fortryder den måde, de har dækket prins Henrik på den seneste tid.

- Jeg har ingen problemer med, at vi bragte det interview. På det tidspunkt vi interviewer prins Henrik nede på Chateau Cayx, er der ingen hos hoffet, der har ladet os forstå, at prins Henrik ikke kunne behandles ligesom alle andre medlemmer af kongehuset, siger Niels Pinborg til TV2.

Se også: Pind om behandlingen af Prins Henrik: - Har været en skændsel

Heller ikke Poul Madsen, der er chefredaktør hos Ekstra Bladet, mener, at medierne kunne have dækket prins Henrik anderledes. Han påpeger i stedet, at kongehuset skulle have meldt ud noget før, hvis de kendte til prins Henriks skrantende helbred.

- Jeg synes, det er trist, at prins Henrik har fået konstateret demens, men på Ekstra Bladet har vi forholdt os til det, vi vidste. Hvis kongehuset vidste, at prins Henrik var dement, skulle de have fortalt os det, for så havde vi taget en række forbehold. Og det gjorde de ikke. Tværtimod understregede de, at han var i sin gode ret til at sige, som han gjorde, forklarer Poul Madsen med henvisning til det spektakulære interview prinsen gav til Billed-Bladet og Se og Hør, hvor han beskylder dronning Margrethe for at gøre ham ’til narren’.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen