Efter prins Richards død: Mystik om nazi-testamente

Et testamente fra 2. verdenskrig har indtil videre angiveligt forhindret prins Richards søn, prins Gustav, i at blive gift med sin mangeårige kæreste. Årsag? Hun er hverken adelig – eller arisk

Tirsdag morgen meddelte Hoffet, at prins Richard er afgået ved døden. Han blev 82 år

Efter prins Richards død mandag er hans og prinsesse Benediktes søn, prins Gustav, nu ejer af Berleburg slot og dets 15.000 hektar land.

Men et mystisk testamente spænder efter sigende ben for, at den 48-årige prins kan gifte sig med sin mangeårige kæreste, den tidligere model og forfatter Carina Axelsson, 48.

Testamentet skulle ifølge historiker og kongehusekspert Jon Bloch Skipper være udarbejdet af Gustavs farfar, prins Gustav Albrecht, i 1939 og gå under navnet 'nazi-testementet'.

Prins Gustav Albrecht forsvandt ved Østfronten under 2. verdenskrig i 1944 og blev først erklæret officielt død i 1969.

Prins Gustav og hans far, prins Richard, var meget tætte på hinanden. Foto: Ulla Aue
Prins Gustav og hans far, prins Richard, var meget tætte på hinanden. Foto: Ulla Aue
 

Prins Richard blev 82 år. Her ses han foran sit elskede Berleburg i 2004. Foto: Kaspar Wenstrup Danske kongelige - 14. mar. 2017 - kl. 14:37 Nye detaljer: Sådan døde prins Richard

I testamentet fremgår det angiveligt, at kun en kommende mandlig arving, der gifter sig med en adelig, arisk kvinde, kan arve slottet. Og det er efter alt at dømme grunden til, at Gustav og Carina, der er borgerlig amerikaner med svenske og mexicanske rødder, aldrig har giftet sig, selvom de bor sammen på Berleburg.

- Det er et mysterium, hvad der egentlig står i det testamente. Familien udtaler sig jo ikke, forklarer Jon Bloch Skipper, der har interesseret sig for problematikken i årevis, men som understreger, at han aldrig har set testamentet.

- Hvis det var mig, ville jeg for længst have indbragt sagen for den europæiske menneskerettighedsdomstol, tilføjer han.

Det vides ikke, om familien har forsøgt at gøre netop det, da Kongehuset tidligere har afvist at kommentere testamentet.

 

Prins Gustav og Carina Axelsson var sammen med resten af den kongelige familie på Gråsten Slot i sommer. Foto: Tobias Nicolai
Prins Gustav og Carina Axelsson var sammen med resten af den kongelige familie på Gråsten Slot i sommer. Foto: Tobias Nicolai
 

Prins Richard i privaten. Foto: All Over Danske kongelige - 14. mar. 2017 - kl. 11:33 Afdød prins brød sig ikke om rampelyset

På trods af at prins Gustav og Carina Axelsson aldrig er blevet gift, er hun fuldt ud accepteret i den kongelige familie. Hun er altid inviteret til familiearrangementer blandt andet på Gråsten slot i sommerferien og er endda fadder til prinsesse Marie og prins Joachims datter, Athena.

Parret har aldrig talt meget om testementet, men har kommenteret det for flere år siden i ugebladet Svensk Damtidning.

- Egentlig er det bare min egen familie, der har lidt svært ved at forstå vores særlige situation, fortalte Carina i 2008.

- Det er Gud, der bestemmer, om vi skal giftes os, og om vi kommer til at få børn, mente han dengang.

I mellemtiden er årene gået, og begge er nu 48 år gamle.

Jon Bloch Skipper er dog forsigtig optimist på parrets vegne.

- Jeg ved ikke, om der åbner sig andre muligheder for ham nu, hvor han er familiens overhoved, end da han 'bare' var arving. Men uanset hvad bliver det svært for dem at nå at få børn, nu hvor de begge er 48 år gamle, vurderer han.

 

 

 

 

 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere