Efter tragedie: Mary udskyder sorg-besøg

Torsdag skulle kronprinsessen have taget telefoner hos Sorglinjen. I sidste øjeblik er arrangementet flyttet en måned

Mary kunne pludselig ikke klemme besøget ind i sin kalender alligevel. Hvad hun så skal, melder kongehusets officielle kalender intet om. Foto: Ritzau Scanpix
Mary kunne pludselig ikke klemme besøget ind i sin kalender alligevel. Hvad hun så skal, melder kongehusets officielle kalender intet om. Foto: Ritzau Scanpix

Sorgramte danskere havde udsigt til at få kronprinsesse Mary i telefonen torsdag eftermiddag, hvis de ringede efter råd og trøst hos Sorglinjen. Men tirsdag blev det planlagte besøg hos Børn, Unge & Sorg pludselig flyttet mere end en måned frem.

Mary skal i stedet møde de frivillige og tale med sorgramte danskere 29. maj.

Det fortæller Preben Engelbrekt, der er direktør i Børn, Unge & Sorg.

Se også: Mary skal rådgive danskere i sorg

Hvorfor arrangementet er blevet flyttet, vil han ikke sige så meget om.

- Jeg har ingen kommentarer ud over, at det er i forhold noget kalendermæssigt, siger Preben Engelbrekt til Ekstra Bladet.

- Men 29. maj vil vi have samme program, når kronprinsessen kommer, og vi glæder os meget, siger han.

Det var først tirsdag, at direktøren fik beskeden om, at Mary ikke kommer torsdag alligevel.

- Men det vigtigste for os er, at hun kommer, siger han.

- Nogle af kronprinsparret nære venner er ramt af en ubærlig sorg lige nu. Kan det hænge sammen med det, at arrangementet er flyttet?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Preben Engelbrekt.

Mistede venner
Mary og Frederik er tætte venner med Anders og Anne Holch Povlsen, der på tragisk vis mistede tre af deres fire børn under massakren i Sri Lanka.

Tirsdag satte kronprinsen ord på tragedien, da Ekstra Bladet mødte ham i Lyngby.

- Det er en ganske, ganske frygtelig tragedie, og vi bør alle tænke - og vi tænker på de efterladte, sagde en tydeligt berørt kronprins.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kongehusets kommunikationsafdeling, der bekræfter, at Mary har rykket sit besøg hos Sorglinjen.

De vil dog ikke komme med yderligere kommentarer i forhold til, hvorvidt udskydelsen af arrangementet har noget med tragedien i Sri Lanka at gøre.

15 kommentarer
Vis kommentarer