Efter voldsom brand på Storebæltsbroen: Nu risikerer Kongehus-chauffør problemer

Det kan give en bøde på 1500 kroner at benytte sin mobiltelefon, mens man kører

En bilist filmede branden på Storebæltsbroen, da Krone 11 pludselig overhalede - med telefonen i hånden. Se den uheldige episode. Privatfoto

Mandag eftermiddag brød en lastbil i brand på Storebæltsbroen, hvilket spærrede broen i begge retninger i et par timer, inden sporet i retning mod Sjælland blev genåbnet.

Den brændende lastbil holdt i det ene spor, men røgudviklingen var så voldsom, at det i en periode var nødvendigt at lukke broen helt.

Det er fortsat uklart, hvorvidt nogen er kommet til skade.

Også togtrafikken var ramt af forsinkelser.

Sådan ser det ud lige nu på Storebæltsbroen. Foto: Presse-foto.dk 112 - 2. jul. 2018 - kl. 13:36 Storebæltsbroen genåbnet: Brand skabte kaos

Og nu risikerer det dramatiske trafikuheld også at få konsekvenser for en af kongehusets chauffører, der blev filmet af en forbipasserende, der sendte videoen til Ekstra Bladet.

På klippet ser man nemlig chaufføren sidde med sin mobiltelefon i hånden, mens han kører.

Chaufføren af Krone 11 havde travlt med sin mobiltelefon, da han kørte forbi den brændende lastbil på Storebæltsbroen mandag eftermiddag. Foto: Screendump fra privatvideo
Chaufføren af Krone 11 havde travlt med sin mobiltelefon, da han kørte forbi den brændende lastbil på Storebæltsbroen mandag eftermiddag. Foto: Screendump fra privatvideo
 

Af færdselslovens paragraf 55 a fremgår det, at 'førere af køretøjer må under kørsel ikke benytte sig af håndholdte mobiltelefoner'.

Lovovertrædelsen koster 1500 kroner i bøde, hvis man bliver opdaget af politiet.

Ekstra Bladet har taget fat i kongehusets kommunikationsafdeling og spurgt dem, hvorvidt det er i orden med dem, hvis deres ansatte bryder færdselsloven.

- Kongehusets chauffører skal selvfølgelig overholde færdselsloven, og hvis det ikke har været tilfældet her, vil der blive taget hånd om det internt, oplyser kommunikationsafdelingen, der ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvad en eventuel straf kan indebære for den pågældende chauffør.

Fuld fart på Krone 11
Det er ikke første gang, at en chauffør af Krone 11 kommer i fokus efter en tur på Storebæltsbroen. I marts kunne Ekstra Bladet afsløre, at den mørke Audi med prinsesse Marie om bord kørte mindst 150 km/t over Storebæltsbroen i retning af Sjælland.

Om det er den samme chauffør i de to videoer, vides ikke.

Udover en audiens klokken 10 mandag formiddag på Christiansborg Slotplads, har ingen af kongehusets medlemmer haft noget på programmet, fremgår det af den kongelige kalender. På videoen ser det ikke ud til, at der er passagerer med i bilen.

Se videoen herunder.

392 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere