En hel by synger for dronningen i aften

Dronningens fødselsdag skal fejres med fakkeltog i Fredensborg. Det er en begivenhed, der betyder meget for borgerne

Dronning Margrethe har en helt særlig plads i mange danskeres hjerter. Det har hun især hos borgerne i Fredensborg, og denne fredag aften bliver en helt særlig for byens borgere. Dronning Margrethe og prins Henrik skal nemlig bydes velkommen til Fredensborg Slot.

Mary med armbåndet, der koster 492.000 kroner. (Arkivfoto: Wolfgang Kumm/AP). Kendte Mary får smykke til halv million

Siden 1916 har det været en fast tradition, at byde regentparret velkommen med et fakkeltog, men i år er det alligevel anderledes. Fakkeltoget bliver større end normalt, for dronningens 75-års fødselsdag skal også fejres.

- Vi starter fødselsdags-ugen for dronningen, så det er noget helt særligt. Jeg tror, at det bliver et tilløbsstykke i år. Vi har i hvert fald købt 1500 fakler, så vi får en festlig aften, siger Jes Petersen, der er formand for Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, som står for arrangementet til Newspaq.

Se også: Mødte Margrethe og fik skældud fordi askebægeret var fyldt

Byen er pyntet op til fest med æressøjler, der er dekoreret med dronningens fødselsdagsmonogram og margueritter, der er dronningens yndlingsblomst. I dagens anledning har Fredensborgs gamle præst skrevet en helt personlig fødselsdagssang til dronningen, som vi blive opført af Fredensborg Slotskirkes pigekor. Borgmesteren slutter arrangementet af med en tale til regentparret.

- Hvis vi ikke havde slottet her i Fredensborg, så havde vi ikke rigtigt noget. Hun er en helt særlig dronning, og når hun takker for optoget kommer det lige fra hjertet, siger Jes Petersen til Newspaq.

Se også: Dronningen fik forgyldt fortovsrist i fødselsdagsgave

Under optoget bliver der klappet og råbt hurra i store stil. Anne Larsen, der ejer Fredensborg Brødhus og Café, er en af de mange borgere, der glæder sig til i aften. Det er anden gang, at hun deltager i det store optog.

- Der er en helt specielt stemning under fakkeltoget, som jeg ikke rigtigt kan forklare. Jeg har også lovet min datter, at vi skal med, og hun glæder sig rigtig meget, siger Anne Larsen til Newspaq.

Se også: Dronningen pryder forsiden på ny 500-kronemønt

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere