Fredes ekskæreste: 'Du har den smukkeste hustru'

I anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag har en række personligheder udtalt sig om kronprinsen. Heriblandt ekskæresten Maria Montell

Kronprins Frederiks reaktion, da han kommer i mål til Royal Run. Video: Ritzau

Kronprins Frederik får rosende ord med på vejen fra en række kendte danskere i anledning af sin 50 års fødselsdag, der finder sted på lørdag.

I Alt for damerne skriver ekskæresten Maria Montell i et åbent brev til kronprinsen om sit møde med ham. De var kærester i midten af 1990'erne.

- Jeg er rigtig glad for at have lært dig at kende, og jeg kan kun sige, at du er et af de bedste mennesker, jeg har kendt i mit liv. Og så er du vores kommende konge! Det er jeg glad for og stolt over.

- Frederik, du er SÅ meget dig selv, og jeg kan se nu, at du med alderen virkelig tør være og stå ved, hvem du er. Det klæder dig at blive ældre, og det klæder dig at have en stor familie og den smukkeste hustru, skriver Maria Montell blandt andet i brevet.

Kronprins Frederik deltog selv i løbet i alle fem kommuner i 'one mile'-distancen. Foto: Ritzau Scanpix/Nicolai Linares Danske kongelige Fredes motionsløb gav ekstra-regning: Så meget kostede det

Svært at være forelsket i kronprinsen
Maria Montell er senere hen blevet gift med filminstruktør Tomas Willum Jensen og har fået tre børn med ham.

Den 49-årige sanger havde det dog hårdt efter bruddet med kronprins Frederik. Tilbage i 2001 fortalte hun, at det var svært at være forelsket i ham.

- Det har været hårdt at være på toppen, og det har været hårdt at få hugget og komme hele vejen ned og få nedturen, sagde hun i et interview i et DK4-program.

Kronprinsens fødselsdag er 26. maj, og dagen efter har han inviteret til fest i Royal Arena, hvor en række kunstnere vil optræde og fejre ham.

Danske kongelige Nu fortæller Frederik om Henriks død

Kronprinsen var meget nervøs for titlen som konge af Danmark i sine unge dage. Foto: TV2 Danske kongelige Kronprinsen om kongetitlen: - Mit liv blev slukket

34 kommentarer
Vis kommentarer