Her er Joachims reaktion på Henriks begravelses-beslutning

Det var en fåmælt prins Joachim, der dagen efter udmeldingen om fars opsigtsvækkende begravelsesbeslutning mødte pressen

Kong Henrik ønsker ikke længere at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers var planlagt. Foto: Thomas Sjørup Danske kongelige - 3. aug. 2017 - kl. 21:51 Kongehusekspert: Det kaster en skygge over hele hans liv

Dagen efter den opsigtsvækkende nyhed om kong Henrik, der har ombestemt sig og nu ikke længere ønsker at blive begravet ved sin kones side i Roskilde Domkirke, hvilket ellers har været forberedt i mange år og blandt andet indebærer en sarkofag til 29 millioner kroner udformet af kunstneren Bjørn Nørgaard, mødte prins Joachim pressen på Københavns Rådhus.

Prins Philip gik på pension med æren i behold. Det gjorde prins Henrik ikke, mener Hans Engell. Foto: AP Meninger Engell mener: Philip den Værdige og Henrik den Uværdige

Den fartglade prins var dog ikke mødt frem for at tale om sin gamle far, men for at tale om gamle racerbiler i forbindelse med sit virke som protektor for Copenhagen Historic Grand Prix, der løber af stablen lørdag og søndag i København.

Ekstra Bladet fangede prins Joachim til en kort kommentar på kong Henriks opsigtsvækkende udmelding. Men det var ikke meget, han ønskede at sige.

- Deres kongelige højhed, jeg har lige et spørgsmål, der ikke har så meget med racerløb at gøre. Håber det er okay med Dem?

- Jeg går ud fra, at det handler om gårsdagens store nyhed. Det er ikke en nyhed for os i familien, og vi er indforståede med det, sagde prins Joachim.

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Herefter blev Ekstra Bladets journalist gelejdet væk af løbsarrangørerne med beskeden, at der ikke vil blive talt mere om kong Henrik i dag, da det indkaldte pressemøde udelukkende skal handle om det nært forestående grand prix.

Erik Brandt kalder kong Henriks overraskende ønske for en urigtig og uovervejet beslutning. Foto: Mikkel Tariq Khan Danske kongelige - 4. aug. 2017 - kl. 11:06 Henriks nære ven: Forkert beslutning

Prins Joachim virkede glad, smilende og veloplagt og gik straks i gang med at snakke motorløb med den danske Le Mans-konge Tom Kristensen.

Prinsen er den altoverskyggende hovedperson, da han er protektor for den stort anlagte event. Blandt de fremmødte er også Københavns overborgmester Frank Jensen, der trykkede hånd og udvekslede smil med Joachim, hvorefter han tog plads ved siden af racer-prinsen og lyttede til præsentationen af dette års grand prix, inden han selv tog ordet.

- Velkommen til deres kongelige højhed prins Joachim og alle de øvrige fremmødte. Jeg er glad for den store interesse. Vi går nogle store dage i møde i København, og jeg glæder mig til at komme ned og sparke til nogle dæk lidt senere, sagde overborgmester Frank Jensen.

Efter pressemødet kom der endnu et lille pip fra prins Joachim, da han blev spurgt konkret til, hvordan han forholder sig til begravelsen.

Svaret var dog nærmest en kopi af det tidligere svar.

- Det er som alle har sagt, og som min mor også har sagt, noget vi har vidst i et stykke tid, og som vi er indforståede med, sagde Joachim.

Frank Jensen, Joachim og Tom Kristensen fik sparket godt og grundigt til dækkene på Joachims gamle Cortina-racer fra 1965.
Frank Jensen, Joachim og Tom Kristensen fik sparket godt og grundigt til dækkene på Joachims gamle Cortina-racer fra 1965.
 

På spørgsmålet om hvorvidt der var tid til et ekstra spørgsmål, lød svaret fra prinsen.

- Desværre, vi skal ud og sparke til nogle dæk nu, sagde han, før han hastede videre sammen med Frank Jensen mod de berømte rådhuspandekager.

Årets løb er det femte i rækken. Det køres i Bellahøj.

Efter pressemødet smed Joachim frakken og drønede væk i kortege med de andre gamle biler.
Efter pressemødet smed Joachim frakken og drønede væk i kortege med de andre gamle biler.

213 kommentarer
Vis kommentarer