Hvor er Henrik?

Mens dronningen knokler løs med de mange nytårskure, er den pensionerede konge som sunket i jorden

Henrik har en hel del til fælles med en anden hueklædt forsvindingsmester. (Collage: Jacob Ørsted)
Henrik har en hel del til fælles med en anden hueklædt forsvindingsmester. (Collage: Jacob Ørsted)

Dronning Margrethe var alene i guldkareten, også kaldet 'Kong Christian VIII's karet', som er belagt med 24-karats bladguld og er bygget af karetmager Henry Fife i 1840. (Foto: Philip Davali) Danske kongelige - 6. jan. 2016 - kl. 09:20 Daisy helt alene i guldkareten

Se også: I dag er det Kong Henriks første som pensionist

Den pensionerede konge blev sidst set, da dronningen bød blandt andet regeringen på storslået middag og sur Rosenborgvin til nytårstaffel på årets første dag.

Næste kalenderpunkt for deltidskongen er 14. januar, hvor han fra morgenstunden i Grib Skov byder op til jagt, trækker i det festlige grøn-brunlige tøj og drøner ud i skoven og forsøger at dræbe en flok forbipasserende dyr.

I går og i dag var en af de sjældne travle arbejdsdage for kongehuset, hvor dronningen i selskab med Mary og Frederik tog imod en endeløs række af de personer i samfundet, der er blevet fundet værdige til at modtage et royalt håndtryk. Alene i dag har Daisy sagt godt nytår til over 700 mennesker.

Henrik - her med hat og hund - er sporløst forsvundet. (Foto: Jesper Mortensen)
Henrik - her med hat og hund - er sporløst forsvundet. (Foto: Jesper Mortensen)
 

Neddroslet
Hidtil har Henrik været fast inventar ved disse arrangementer, men som dronningen bedyrede i sin nytårstale, har han nu valgt officielt at gå på pension og 'drosle ned', hvilket han tilsyneladende har valgt at tage meget bogstaveligt.

Her på Ekstra Bladet vil vi naturligvis gerne opklare, hvad den nyslåede førsteklasses-pensionist med en årlig pension på otte millioner skattekroner får tiden til at gå med, men hos kongehuset er lysten til at løfte lidt af sløret ikke særlig stor.

Ved en tidligere lejlighed, hvor Henrik var blevet væk, dukkede han pludselig op på en turistplads midt i Venedig. (Privatfotos)

Ikke engang en oplysning i forhold til, om rejsekongen befinder sig i landet eller er rejst mod varmere himmelstrøg - eksempelvis Venedig eller Frankrig - kan det blive til.

- Når det ikke står i den officielle kalender, er det naturligvis et privat anliggende, lyder det kortfattede svar fra kongehusets kommunikationsafdeling.

Heller ikke Henriks trofaste legekammerat - modemanden Erik Brandt - har set noget til sin gode ven de første dage af Henriks pensionistliv, oplyser han til Ekstra Bladet. Hvornår de to gamle venner har planer om at ses igen, holder han for sig selv.

Har du set den omstrejfende eks-konge hører vi gerne fra dig via: E-mail 1224@eb.dk / SMS til 1224 / Tlf: 33 11 13 13 /

BESKRIVELSE:

- Mand af fransk afstamning - 81 år.

- Kraftigt bygget med solid og robust fremtoning.

- Går i farvestrålende tøj og evt. med opsigtsvækkende hovedbeklædning.

- Ses ofte i følgeskab med kortbenede og meget aflange hunde. (Advarsel: hundene kan være bidske)

- Taler gebrokkent dansk med tydelig fransk accent.

- Sædvanligvis i strålende humør, med mindre samtaleemnet falder på ordet 'prinsgemal'.

- Lader sig sædvanligvis standsmæssigt transportere i en sort Bentley Mulsanne med nummerplade 'Krone 121'

Se også: Amerikansk ambassadør: Henrik var savnet

Dronningen ankommer mutters alene til nytårskur på Christiansborg Slot. (Foto: Linda Johansen) Danske kongelige - 5. jan. 2016 - kl. 12:57 Ensom majestæt: Dronningens første arbejdsdag uden Henrik

47 kommentarer
Vis kommentarer