Ingolf hænger Frede ud som tøffelhelt

Kronprinsen tør ikke ryge for konen

Ifølge grev Ingolf tør Frede ikke ryge for Mary. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).
Ifølge grev Ingolf tør Frede ikke ryge for Mary. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).

En dag skal han regere over kongeriget Danmark.

Men på hjemmefronten er det Mary, der sidder i tronstolen med scepteret i hånden.

Ifølge grev Ingolf, der i går fyldte 75 år, er det nemlig Mary, der bestemmer på hjemmefronten. Og er der én ting, Frederik frygter, er det Mary, afslører Ingolf i et interview med Jyllands-Posten.

Således er det ifølge Ingolf på grund af Mary, at Frederik ikke længere ryger cigaretter, som hans mor og bror gør.

- Han tør ikke for konen. Og så er der jo masser af børn i huset, siger grev Ingolf til Jyllands-Posten i forbindelse med fødselsdagsinterviewet.

Arkivfoto: Alex Tran Samfund Kronprinsens bro-brøler går verden rundt

Frederik har da også tidligere selv været inde på, at det var Marys myndige stemme, der fik ham til at skodde den sidste cigaret.

- Det var under positivt pres fra min nuværende kone, kommende kone var det dengang. Det var en stille bøn, for som hun sagde, ville hun gerne beholde mig lidt længere. Så det var sødt af hende, må man sige, har Frede tidligere sagt i et DR-interview med Puk Elgaard.

Dengang foregik stoppet gelinde.

- Jeg tog ikke 'tyrkeren' (øjeblikkeligt stop uden hjælpemidler, red.). Det kunne jeg ikke, det var stille og rolig nedtrapning, fortalte Frederik.

Nicolai Wammen og kronprins Frederik titter frem på Charles og Camillas julekort i år. (Foto: Michael Dunlea / Barcroft Media) Intl. kongelige Frede og Wammen med på prinsens julekort

Også prins Henrik er stoppet med at ryge, mens Margrethe og Joachim stadig pulser løs. Det har Ingolf forsøgt at ændre.

- Jeg siger ofte til både dronningen og prins Joachim, at de skal se at få stoppet med at ryge. Men de hører ikke efter, siger han til Jyllands-Posten.

Grev Ingolf var selv storryger i sin tid, men stoppede.

Frederik kan måske indenfor ikke så lang tid se sig selv - ud over i spejlet - på film. (Foto: Claus Lunde) Danske kongelige Frederik-spillefilm også på vej

- Jeg røg alt for meget, og jeg kunne jo se, hvad det gjorde ved min bror, Christian, og hans kone. De døde jo af det, siger han.

Ekstra Bladet bad hoffet om en kommentar til Ingolfs udmelding om, at Frederik ikke tør ryge på grund af Mary, men hoffet vendte ikke tilbage med et svar.

0 kommentarer
Vis kommentarer