Joachim på arbejde: Tager imod Carl Holsts afløser

Jokke er rigsforstander og står derfor klar på Amalienborg, når den nye forsvarsminister skal udnævnes

Prins Joachim tager senere i dag mod den nye forsvarsminister - og tager Carl Holst i afskedsaudiens. (Foto: Polfoto)
Prins Joachim tager senere i dag mod den nye forsvarsminister - og tager Carl Holst i afskedsaudiens. (Foto: Polfoto)

Prins Joachim har formentligt været tidligt oppe i morges.

Han er rigsforstander for tiden, hvilket betyder, at det er ham, der senere i dag skal tage imod den nye forsvarsminister, som bliver præsenteret klokken 11.

Det er ligeledes prins Joachim, der skal have den afgående minister, Carl Holst, i afskedsaudiens.

Det skriver DR.

Prins Joachim ville hellere have været soldat end landmand. (Foto: Polfoto) Kendte Joachim ville hellere have været soldat

Når det er prins Joachim og ikke hans mor eller storebror, der står for modtagelsen på Amalienborg, skyldes det, at dronningen holder ferie sammen med Henrik på vinslottet Caix i Frankrig, mens Pingo ligeledes er i Frankrig, hvor han er på sejlerferie.

Dermed er Jokke den næste i tronfølgen, hvis man fraregner prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, som endnu ikke er myndige.

Så mens resten af den royale familie holder ferie, står den altså på arbejdsdag for prins Joachim. Dem har han da heller ikke for mange af i forvejen, viste Ekstra Bladets optælling tidligere i år af prinsens arbejdsdage.

Fra 1. juli 2014 til 1. juli i år havde prinsen af Klampenborg kun været ude på officielle opgaver 50 gange.

Det betyder, at han i den periode havde hele 315 fridage, som han kunne bruge på at ordne have eller køre i gamle racerbiler.

Carl Holst Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 14:23 Carl Holst går af som forsvarsminister

Det er kun anden gang, at prins Joachim står for tage imod en ny minister - og sende den tidligere hjem.

Første gang var i 2012, da Uffe Elbæk, der dengang var radikal, gik af som kulturminister og blev afløst af sin daværende partifælle Marianne Jelved.

Carl Holst trak sig i går fra posten som forsvarsminister på grund af brugen af assistenten Christian Ingemann Nielsen som regionsbetalt valgkampsmedarbejder.

Fraværet af pligter på Schackenborg har ikke fået Jaochim til at spurte rundt for kongehuset. (Arkivfoto: All Over). Kendte Danmarksrekord i fridage? Så lidt laver Joachim i dag

73 kommentarer
Vis kommentarer