Kong Henrik-debat: 'Han ydmygede dronningen'

Ekstra Bladet TV stiller skarpt på Kong Henrik-debatten med kongehus-eksperten Trine Villemann og KU's formand Mikkel Ballegård Pedersen

Kong Henrik-debatten er afsluttet - Der kommer klip senere

Hele Danmark har gennem de sidste par dage diskuteret Kong Henriks usædvanlige opførsel i forbindelse med Dronning Margrethes fødselsdag. Den 80-årige Kong Henrik udeblev fra sin kones store fest på grund af sygdom, men blev som ved et mirakel helbredt og rejste sig fra sit sygeleje kun 11 timer efter, at dronningen havde sagt farvel til sine gæster.

Da Henrik fyldte 80 i juni sidste år blev det fejret på Chateau de Cayx i Frankrig med hele familien ved hans side. (Foto: Fred Lancelot/Polfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 10:51 For syg til konens fødselsdag: Henrik alene i Venedig

Man kunne måske så have forventet, at Kong Henrik i sin raske tilstand ville have lyttet med interesse til dronning Margrethes muntre historier fra den store fest. Men han kørte i stedet i bil direkte til Hamborg i Tyskland, hvorfra han fløj videre til Venedig.

Se alle billederne i galleriet ved at klikke på 'næste'. (Privatfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 13:10 Se billederne fra Henriks Venedig-tur

Kongehus-eksperten Trine Villemann har i Ekstra Bladet skrevet, at det er et sindssygt dårligt signal at sende fra Kong Henrik:

- Det er et sindssygt dårligt signal at sende, især til sin kone. Men det er jo i virkeligheden også at give danskerne fuckfingeren, siger Trine Villemann, der kl. 17.15 på eb.tv skal krydse klinger med Konservativ Ungdoms Mikkel Ballegård Pedersen, der måske vil forsvare den muntre Kong Henrik, der på ægte royal vis gør nøjagtigt, som det passer ham. Og debatten styres selvfølgelig af Ekstra Bladets egen Paula Larrain.

Trine Villemann mener, kong Henrik ydmyger dronningen ved at tage afsted så kort tid efter en sygemelding til et stort royalt arrangement. (Privatfoto) flash - 20. apr. 2015 - kl. 14:25 Kongehus-ekspert: Han ydmyger sin kone

KU komet i royal debat
Mikkel Ballegård Pedersen blev i 2014 valgt som landsformand for KU. Allerede i 2012 blev han valgt ind i KU's forretningsudvalg i marts 2012 og blev i 2013 valgt som næstformand.  Før forretningsudvalget sad Mikkel som formand i Silkeborg Konservativ Ungdom (2010-2012), hvor han var med til at gøre Silkeborg KU til årets forening, og skabe en medlemsfremgang, der ledte til over 100 medlemmer.

Spørgsmålene blæser i vinden
Der er mange spørgsmål at tage fat på. Skal pressen blande sig uden om mulige interne stridigheder mellem Kong Henrik og Dronning Margrethe. Er det i orden, at Kong Henrik tager på solferie i Venedig, efter at han lige har ligget syg med influenza og har meldt afbud til sin kones store fødselsdag? Hvad lavede Kong Henrik egentlig i Venedig? Og er Kong Henrik sur over, at Dronning Margrethe blev tavs som en østers, da hun for nylig under det officielle pressemøde i forbindelse med sin 75 års fødselsdag ikke ønskede, at kommentere, at 'prins Henrik' stadig brænder for at blive Kong Henrik.

EFTER HENRIK-DEBATTEN KAN DU CHATTE MED TRINE VILLEMANN PÅ EB.DK

(Privatfoto) Danske kongelige - 21. apr. 2015 - kl. 13:51 Nye billeder: Henrik i højt humør i Venedig

Her nyder Kong Henrik solen i Venedig.(Foto: Privatfoto)
Her nyder Kong Henrik solen i Venedig.(Foto: Privatfoto)
 

1 af 6 
2 af 6 Skål i skibet Kong Henrik. Debatten raser. Er Kong Henrik en royal helt eller har han optrådt med såkaldt fuckfinger-opførsel?
3 af 6 Her nyder Kong Henrik solen i Venedig.(Foto: Privatfoto)
4 af 6 Kongehus-eksperten Trine Villemann.(Foto: Polhus)
5 af 6 KU formand Mikkel Ballegård Pedersen.(Foto: PR Foto)
6 af 6 
69 kommentarer
Vis kommentarer