Kong Henrik: - Min kone gør mig til en nar

Kong Henrik har ikke giftet sig med dronningen for at blive begravet i Roskilde Domkirke, siger han til ugebladet Se og Hør

Kong Henrik skyder skylden for balladen på sin kone. Foto: All Over Press
Kong Henrik skyder skylden for balladen på sin kone. Foto: All Over Press

Se også: Genforenes med Kongen: Margrethe på vej til Frankrig

Kong Henrik åbner op om sit valg. Foto: Stine Tidsvilde/ritzau/ Danske kongelige - 4. aug. 2017 - kl. 14:26 Henrik sætter ord på beslutningen: 'Vi er ikke værdige til samme grav'

Det har vakt betydelig opsigt både herhjemme og i udlandet, at kong Henrik har besluttet ikke at lade sig begrave ved siden af sin kone, dronningen, i Roskilde Domkirke.

Nu skyder han i et interview med Se og Hør skylden alene på sin kone. I et videointerview på ugebladets hjemmeside kan man se lidt af det opsigtsvækkende interview.

- Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, siger han i et opsigtsvækkende interview på vinslottet i Sydfrankrig med Se og Hør i udgaven, der udkommer i morgen.

- Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, siger Henrik.

Prins Philip gik på pension med æren i behold. Det gjorde prins Henrik ikke, mener Hans Engell. Foto: AP Meninger Engell mener: Philip den Værdige og Henrik den Uværdige

Vil være kongegemal
Henrik siger også til ugebladet, at der kun er én måde, der kan få ham til at ændre sin beslutning om begravelsen.

Han vil kaldes kongegemal. Basta!

- Det er min kone og ikke mig, der kan gøre noget ved den beslutning. Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad, fastslår han.

Ked af debatten
Margrethe har tidligere via hoffets kommunikationschef Lene Balleby udtalt, at Henriks beslutning er 'en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden'.

Joachim har til Ekstra Bladet fortalt, at Henriks ændrede begravelsesplaner ikke er den helt store nyhed for den nærmeste familie.

- Det er ikke en nyhed for os i familien, og vi er indforståede med det, sagde prins Joachim.

Henrik har tidligere til TV 2 udtalt, at han er ked af den debat, hans beslutning har skabt, men med de aktuelle udmeldinger, er det nok tvivlsomt, om debatten forstummer lige med det første.

Frederik har endnu ikke udtalt sig om mors og fars opsigtsvækkende uoverensstemmelse.

Se også: Kong Henrik: Jeg er ked af debatten

1008 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere