Kong Henrik undersøgt på flere sygehuse

Dagen før den 80-årige franskmand var på Rigshospitalet, blev han undersøgt på et andet sygehus i hovedstaden

Diskussionerne om kongens sygefravær og nærmest samtidig ferietur har været heftigt diskuteret - nu viser det sig, at har har været indlagt på flere sygehuse.

(Privatfoto) Danske kongelige - 21. apr. 2015 - kl. 13:51 Nye billeder: Henrik i højt humør i Venedig

Var det surhed, spil for galleriet eller sygdom, der holdt kong Henrik fra at deltage i dronningens storslåede 75-års fødselsdag den 16. april? Spekulationerne fortsætter - for den ene dag var han for syg til at fejre sin kone, mens han den næste var rask nok til at rejse tværs gennem Europa.

KU-formanden Mikkel Ballegård Pedersen stoler fuldt ud på, at Kong Henrik havde influenza. Kongehus-ekspert Trine Villemann er tvivlende. Og Paula Larrain styrer det royale slag.(Foto: Ekstra Bladet) TV - 22. apr. 2015 - kl. 19:54 Kongehus-ekspert: Jeg tvivler på Kong Henrik var syg

Men selvom kong Henrik bare ti timer efter Margrethes store private fødselsdagsfest på Fredensborg Slot sluttede, var så frisk, at han kunne rejse til Venedig, så er der noget, der tyder på, at den 80-årige tidligere vinbonde ikke er helt på toppen.

Kong Henrik har bortforpagtet produktionen af vin fra sit franske vinslot. (Foto: All Over) Danske kongelige - 21. apr. 2015 - kl. 09:43 Kong Henrik færdig som vinbonde

Som Ekstra Bladet afslørede sidste uge, var kong Henrik torsdag til hemmelige undersøgelser på Rigshospitalet i København. Men nu viser det sig, at han allerede dagen inden også var på sygehuset.

Se også: Afsløring: Kong Henrik til hemmelige undersøgelser på Riget

Onsdag gennemgik kong Henrik undersøgelser på Bispebjerg Hospital. Det bekræfter hoffet overfor Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at prinsgemalen dagen inden han var på Rigshospitalet, var til undersøgelser på Bispebjerg Hospital. Han er blevet undersøgt begge steder, siger kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Prins Henrik var torsdag eftermiddag til undersøgelse på Rigshospitalet i København. (Privatfoto) Kendte Se billederne: Her er kong Henrik på vej fra hemmelige undersøgelser

Hun forsikrer samtidig, at Kong Henrik efter sin sygemelding fra dronningens 75 års fødselsdag, ikke længere er skidt.

- Prinsgemalen har det godt, og han er tilbage på Fredensborg Slot, siger hun.

- Har han været indlagt i forbindelse med nogle af undersøgelserne?

- Nej, jeg har jo lige sagt, at han har været til undersøgelser!

Halleluja! Efter influenzaen, der sendte kong Henrik til tælling under hele sidste uges maraton-fødselsdagsfest, var han så frisk, at han kunne rejse sig fra lejet få timer efter afslutningen af fødselsdags-programmet. (Foto: Hanne Juul/All Over) Kendte Se billedet: Her bli'r kong Pjæk afsløret på tysk rasteplads

Hvad det er, kong Henrik er blevet undersøgt for, kalder hoffet en privat sag. Og det er også stadig lidt uklart, præcis hvad han fejlede på sin kones store dag.

Som dronningen selv formulerede det på pressemødet i forbindelse med den halvrunde dag:

- Han har lagt sig med noget, der ligner influenza i øjeblikket.

Dronningen måtte undvære prins Henrik i karetturen. (Foto: Anthon Unger) Danske kongelige - 16. apr. 2015 - kl. 15:42 Dronningen: Jeg savnede min mand ved min side

Kong Henrik har på fredag sin første officielle opgave siden sygemeldingen fra dronningens fødselsdag og jagtmessen, som han udeblev fra og i stedet rejste til Venedig.

Fredag aften skal han uddele den eftertragtede Malko-pris i DRs Koncerthuset.

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

101 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!