Kong Henriks sidste nytårskur

Fremover vil kong Henrik kun deltage i få officielle begivenheder

Se med her

LIVE-uddsendelsen er slut. Se nedklip øverst

Det var en noget fumlende dronning, som i går holdt sin nytårstale nummer 44.

Flere eksperter har efterfølgende peget på, at dronningen måske var nervøs, fordi hun skulle levere noget af et budskab, som gør, at vi kommer til at huske talen mange år frem.

- Min man har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at 'drosle ned' til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension, sagde dronningen i går, hvilke kom som noget af et chok for de fleste danskere.

Men på trods af nyheden holder dronningen traditionen tro i dag nytårskur for regeringen og særligt inviterede gæster.

Og her vil kong Henrik også være til stede, men det den sidste nytårskur, han vil deltage i, skriver kongehuset på deres hjemmeside:

'Hans Kongelige Højhed vil ”drosle ned”. Det indebærer, at Prinsgemalen fremover ikke deltager i en række officielle arrangementer og begivenheder, bl.a. nytårskure, Folketingets åbning, ambassadørmodtagelser og statsbesøg i udlandet. Derimod vil Prinsgemalen fortsat deltage i andre arrangementer af officiel karakter, herunder nytårstaflet og forskellige begivenheder, der finder sted, hvor Regentparret har residens.'

Den 5.- og 6. januar holder dronningen nytårskur for en række officerer, og selvom kong Henrik kan kalde sig for firestjernet general, så vil han altså ikke være tilstede og hilse på sine folk.

Kong Henrik valgte at bruge 2015 på at trække de helt store overskrifter. Udover abdiceringen trak kongen også overskrifter, da han droppede dronningens fødselsdag og to dage senere blev set i Vendedig.

75 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!