Kongehuset bekræfter: Derfor taler Prins Henrik

Kongehuset har nu meldt ud, at Prins Henrik selv har ønsket at forklare sig. Derfor har han talt med flere ugeblade

Sådan lød det fra Prins Henrik, da Ekstra Bladet mødte ham i Frankrig. Video: Anthon Unger

Se også: Intet pressemøde: Margrethe vil ikke tale om Henrik

Prins Henrik, Prins Henrik og Prins Henrik.

Den seneste uge har Dronning Margrethes mand formentlig været på dagsordenen omkring middagsbordet i mange danske hjem. I sidste uge meldte han ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin kone, og tirsdag var den gal igen.

Denne gang meldte han i et opsigtsvækkende interview interview med Se og Hør ud, at han ikke følte sig respekteret af sin kone.

- Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, siger han i et opsigtsvækkende interview på vinslottet i Sydfrankrig med Se og Hør i udgaven, der udkommer i morgen.

- Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, siger Henrik.

Ekstra Bladet mødte i går Henrik i Frankrig. Det er fremover slut med at kalde tudeprinsen for konge i disse spalter. Foto: Anthon Unger Danske kongelige - 9. aug. 2017 - kl. 06:00 Poul Madsen om Henrik: Ikke en konge værdig

Trods de åbenlyse uoverensstemmelser kommer en skilsmisse ikke på tale, hvis det står til Henrik. Foto: Anthon Unger Danske kongelige - 9. aug. 2017 - kl. 14:13 Henrik afviser skilsmisse

Og nu forklarer Kongehuset over for TV2, hvor han sagde, som han gjorde.

- Hans Kongelige Højhed Prinsen har i forlængelse af den aftalte offentliggørelse (af de ændrede begravelsesplaner, red) selv ønsket at forklare sine bevægegrunde yderligere. Og det har prinsen jo ret til, siger Kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby, til TV 2.

FAKTA: Ekstra Bladet fratager Henrik konge-titlen på Ekstra Bladet

På Kvindernes Internationale Kampdag i 2015 besluttede Ekstra Bladet at opfylde Henriks allerhøjeste ønske ─ vi gav ham den titel, han altid har ønsket sig. Derfor har vi konsekvent kaldt ham for Kong Henrik lige siden.

Men nu fratager Ekstra Bladet ham titlen efter på hans opsigtsvækkende udtalelser under sit ophold i Sydfrankrig. Her siger han blandt andet til Se og Hør, at Margrethe har gjort ham ’til en nar’.

- Man må desværre sige, at de formildende omstændigheder i Henriks kamp for kongetitlen er forsvundet. Det, han siger om sin kone, er simpelt hen ikke en konge værdigt. Allermindst folkets konge, skriver Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen

- Derfor fratager vi ham hermed kongetitlen på Ekstra Bladet. Kong Henrik fremstår i dag som en ynkelig tudeprins.

Læs mere HER.

Dronningen har indtil nu valgt at forholde sig tavs til sin ægtefælles chok-udmeldinger. Majestæten har kun gennem hoffets kommunikationschef Lene Balleby udtalt, at Henriks beslutning er 'en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden'.

Ingen af de tre gange Ekstra Bladets reporter spørger Margrethe om, hvad hun synes om prins Henriks seneste udmeldinger, svarer hun.

Dronningen er lukket som en østers.

- Hun virker stresset. Sammen med sin hofdame skyndte hun sig tilbage til den sorte BMW og er kørt videre mod madmarkedet, siger Ekstra Bladets reporter i den franske by.

Se også: Kong Henrik: Jeg er ked af debatten

- Nu har vi fået at vide af dronningens PET-vagter, at vi skal holde os på afstand og lade være med at spørge hende om mere, da hun er på privat ferie.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen