Kongehuset erklærer en måneds hofsorg

Kongehuset dekreterer hofsorg til og med onsdag 14. marts. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse

Prins Henrik ankommer til Amalienborg i rustvogn forud for bisættelsen fra Christiansborg Slotskirke tirsdag. TV: Ole Steen

Kongehuset udsteder et dekret om hofsorg til og med onsdag 14. marts efter prinsens død sent tirsdag, det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

- I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer.

- Under hofsorgen bæres der mørkt tøj ved offentlig fremtræden. Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm, skriver kongehuset.

Billedet her er taget i 1967 - omtrent et år efter, at de mødte hinanden. Foto: Allan Moe/Ritzau Scanpix Kendte Se de mange billeder: Da Henri de Monpezat forelskede sig i en dansk prinsesse

Hofsorg er betegnelse for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie. Sørgetidens længde fastsættes af regenten.

Der blev senest erklæret hofsorg, da dronning Ingrid døde 7. november 2000.

I pressemeddelelsen fra kongehuset fremgår det også, at offentligheden får mulighed for at kondolere.

Der vil fra tirsdag og en uge frem ligge kondolencelister i porten i Det Gule Palæ i København. De vil være tilgængelige fra klokken 09.00-17.00.

Prins Henrik sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot i Nordsjælland. Han blev 83 år gammel.

Ved hans side var dronning Margrethe og parrets to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mest læste i flash!
Hent flere