Kongehuset om sigtelse: Vi er kede af det

Kongehuset er kede af den sigtelse, som kronprins Frederiks livvagt har fået for at køre over lukket Storebæltsbro

Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)
Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)

Nyheden om, at en af kronprins Frederiks PET-livvagter er blevet sigtet for en overtrædelse af færdselsloven i den famøse Storebæltssag, bliver ikke vel modtaget af Kongehuset.

- Vi er bekendt med, at livvagten er blevet sigtet og det er vi kede af, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, siger pressechef Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Danske kongelige - 13. apr. 2015 - kl. 10:15 Nu sigtes kronprinsens livvagt efter brotur

Ifølge hende har kronprinsen ikke mere at sige, end da han tidligere var ude at beklage sagen.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde hun dengang til Ritzau.

Se også: Forsvarer til sigtet livvagt: Fuldstændig forrykt

Danskerne var ikke i tvivl efter Kronprinsens bro-stunt: Det var for dumt, Frede!

Livvagten er sigtet i sagen, fordi han kan kørte efter kronprins Frederiks bil, der kørte over Storebæltsbroen, selvom den var lukket på grund af en storm.

Ekstra Bladet har været i kontakt med PET, men efterretningstjenesten ønsker ikke at kommentere sagen.

PET-manden er ifølge Radio24syv sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf, der omfatter af trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde således om kronprinsens brotur.

162 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere