Kongehuset raser igen: Kronprinsesse Mary og familien misbrugt i løgnehistorier

Engelsk avis udstiller kronprinsesse Marys forhold til sin familie. En fuldkommen usand historie ifølge kongehuset

Kronprinsse Mary og hendes australske familie bliver udstillet af falske Facebook-profiler. (Foto: Lars Poulsen)
Kronprinsse Mary og hendes australske familie bliver udstillet af falske Facebook-profiler. (Foto: Lars Poulsen)

Endnu engang må kongehuset ud og berigtige en usand historie. Det skriver BT i dag.

Denne gang er det det engelske medie Daily Mail, der mandag skrev, at kronprinsesse Marys forhold til sin australske familie er ikke-eksisterende.

Ifølge mediet skulle kronprinsessen angiveligt ikke være på talefod med sin søster, og broren har helt undladt at invitere hende med på familieferie.

Se også: Kongehusets pressechef: Brysthistorie er pure opspind

Påstandene kommer angiveligt efter et opslag på Facebook fra august sidste år, hvor Marys bror, John Stuart Donaldson, har lagt et billede op på det sociale medie, hvor han har skrevet, at han nyder ferien med sine søstre i Rom.

Kronprinsessens far, John Dalgleish Donaldson, har i en kommentar til billedet skrevet, at han håber, de alle tre har det godt efterfulgt af en skjult hentydning til Mary:

- Har hun, hvis navn ikke skal nævnes, afvist at rejse med jer, eller gav I hende aldrig tilbuddet, spørger han?

- Jeg gad ikke engang at spørge, far. Trish (Marys søster, red) taler ikke med hende for tiden, og vi ville gerne more os, svarer broren tilbage.

Se også: Berigtigelse giver mere sladder om royal brystoperation

Nu viser det sig dog, at profilerne, der altså angiveligt skulle tilhøre Marys bror og far, er falsk og bygger på identitetstyveri.

- Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt, siger Lene Balleby til BT.

Der er dermed anden gang inden for kort tid, at kongehuset helt usædvanligt må gå ud og dementere en usand historie i medierne.

For blot to uger siden måtte Her & Nu trække deres historie omkring Prinsesse Maries angivelige brystoperation tilbage, da Kongehuset påstod, at Marie aldrig nogensinde har sat hverken ben eller bryster i Litauen.

Prinsesse Maries bryster er omdrejningspunktet for en tvist mellem kongehuset og ugebladet Her & Nu. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kongelige - 14. okt. 2015 - kl. 15:29 Derfor trak chefredaktør historie om Maries bryster tilbage

90 kommentarer
Vis kommentarer