Kongehuset udsat for falsk nyhed

Ifølge flere medier skal Frederik have købt en ø til 10 millioner dollars i fødselsdagsgave til Mary. Det er dog usandt

Foto: AP/Charles Krupa
Foto: AP/Charles Krupa

Det danske kongehus er blevet offer for en falsk nyhed i flere udenlandske medier.

Det er det australske ugeblad New Idea, der, ifølge det britiske medie Daily Mail og australske Mercury, skriver, at Frederik angiveligt har købt en ø til kronprinsesse Mary i hendes 45 års fødselsdag 5. februar. Øen skal have kostet omkring 10 millioner dollars og ligge ud for den tasmanske kyst- Og Frederik skulle allerede have døbt øen 'Isle Mary'.

Faktum er dog, at det stort set kun kronprinsesse Marys fødselsdato, der er rigtig i historien.

Det danske kongehus' pressetjeneste oplyser nemlig til Ekstra Bladet, at historien ikke har noget som helst på sig.

Det er ikke muligt at finde historien på New Ideas hjemmeside, men Daily Mail citerer, med henvisning til ugebladet, kongehuset for meget detaljeret at sige:

- Han sagde, at det krævede noget overtalelse og forhandling at købe den ø, han ønskede, men han stoppede ikke ved noget og brugte omkring 10 millioner dollars. Han vidste, hvor meget Mary ville elske det, skriver mediet om den altså komplet falske nyhed.

Det er ikke første gang, det danske kongehus afviser en historie i det engelske medie Daily Mail. De har tidligere skrevet, at Marys forhold til den australske familie var kuldsejlet, og at hun ikke var på talefod med sin søster. Også den historien var falsk og baseret på falske Facebook-profiler, udtalte kongehuset dengang til BT.

43 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere