Kronprins Frederik gør comeback som radiovært efter 23 år

Den danske kronprins kan søndag formiddag fra 10 til 12 høres i radioprogrammet 'Kronprins Frederik på P4'

Frederik i studiet i DR. Foto: DR
Frederik i studiet i DR. Foto: DR

Kronprins Frederik besøgte onsdag DR Byen i København for at optage radioprogrammet 'Kronprins Frederik på P4', der bliver sendt på DR P4 søndag formiddag fra 10 til 12.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

I programmet, der er lavet i forbindelse med kronprinsens 50-års fødselsdag 26. maj, får man et indblik i hans store interesse for musik og de numre, der har gjort størst indtryk på ham.

Kronprinsen blev genvalgt til IOC sidste år, men en række partier på Christiansborg mener, det er en yderst dårlig idé. Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix Dansk politik Rød opfordring til Frede: Træk dig

Kronprinsen optog programmet med de to journalister Alex Nyborg Madsen og Anders Agger.

Ifølge Anders Agger var det en yderst veloplagt kronprins, han onsdag var i studiet med.

- Alex Nyborg Madsen sagde det meget fint i programmet, da han sagde, at kronprinsen bør have sit eget radioprogram, for han (kronprinsen, red.) er ret nørdet omkring sin musik, og han kan sine detaljer.

- Når han spiller 'Ashes To Ashes' med David Bowie, så ved han godt, hvordan basgangen er i det nummer, og hvilken periode Bowie var inde i på det tidspunkt. Det er sådan en specialviden, som er ret overvældende, siger Anders Agger.

Det er kronprinsen selv, der har valgt de musiknumre, der afspilles i programmet, og man vil kunne høre numre fra 1960'erne og frem til i dag - fra Beatles over David Bowie til Pearl Jam og helt ny dansk musik.

Eksempelvis et nummer med den danske rapper Kesi til Anders Aggers store overraskelse.

- Men han har jo også børn og holder øje med de nye tendenser, siger han.

Frederik i studiet på P4 omgivet af Anders Agger og Alex Nyborg Madsen. Foto: DR
Frederik i studiet på P4 omgivet af Anders Agger og Alex Nyborg Madsen. Foto: DR
 

Kronprins Frederik brugte omtrent 150.000 kroner på telefoni og porto sidste år. Foto: Claus Bonnerup Danske kongelige Dut, dut, dut... Så stor er Frede og Marys mobilregning

Det er ikke første gang, at kronprins Frederik deltager i et radioprogram med Alex Nyborg Madsen.

De to delte også studie tilbage i 1995, da kronprinsen var gæst i P3-programmet 'Maskinen', der havde Alex Nyborg Madsen som vært.

Også Anders Agger har været helt tæt på kronprinsen. Det skete, da Agger i knap et år fulgte den kongelige familie i tilblivelsen af programserien 'Kongehuset indefra' fra 2009.

1 af 2 
2 af 2 Frederik i studiet i DR. Foto: DR
7 kommentarer
Vis kommentarer