Kronprinsen endelig sluppet fri af snemasserne

Efter at være sneet inde fredag og lørdag er Kronprins Frederik nu ankommet til Nuuk

Billede fra da Kronprinsen besøgte Grønland i 2010. (foto: CHEMNITZ JØRGEN)
Billede fra da Kronprinsen besøgte Grønland i 2010. (foto: CHEMNITZ JØRGEN)

Fra et officielt besøg i varmen i Saudi-Arabien, drog kronprins Frederik fredag mod Grønland og den anden ende af temperaturskalaen. Men først søndag ankom den danske kronprins til hovedstanden Nuuk, hvor vintersportslegene Actic Winter games, som han er projektor for, afholdes.

Det var en snestorm, som midlertidigt satte en stopper for det royale besøg i Nuuk. Frederik blev fanget i snemasserne sammen med omkring 1000 af legenes deltagere, i den vestgrønlandske by Kangerlussuaq.

Så vild var snestormen i Nuuk. (Video: Bjørn Stig Hansen)

Efter at have været fanget i kulden både fredag og lørdag, kunne Frederik endelig fortsætte turen videre med Air Greenland mod Nuuk søndag eftermiddag.

Kort efter at kronprinsen landede i Nuuk, var han med som æresgæst til åbningsceremonien på Actic Winter games, der er den største sportsbegivenhed i Grønland nogensinde.

Kronprins Frederik er på vej til Artic Winter Games i Nuuk, men er strandet på vejen på grund af snestorm. Foto: POLFOTO/Jens Dresling Danske kongelige - 6. mar. 2016 - kl. 10:06 Kronprinsen fanget i snestorm

Åbeningsceremonien skulle have fundet sted lørdag, men de mange manglende deltagere og kronprinsen betød at ceremonien blev udskudt til delegationens ankomst.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere