Kronprinsparret erstatter prins Henrik på karettur

Kronprinsparret gør dronning Margrethe selskab på karetturen gennem København torsdag, oplyser hoffet

Dronningen kører sammen med Frederik og Mary gennem København i morgen. (Foto: Jens Dresling)
Dronningen kører sammen med Frederik og Mary gennem København i morgen. (Foto: Jens Dresling)

Dronning Margrethe kommer ikke til at sidde alene, når hun torsdag kører i karet gennem Københavns gader i anledning sin 75-års fødselsdag.

Dronningen har masser af midler, viser Ekstra Bladets gennemgang af hendes aktiver. (Arkivfoto: Klaus Gottfredsen/Polfoto). Kendte Margrethe er god for - mindst - 76 millioner

I den sygdomsramte prins Henriks fravær tager kronprinsparret plads i kareten ved dronningens side, når turen klokken 12.30 går fra Christian VII's Palæ på Amalienborg til Københavns Rådhus under ledsagelse af Gardehusarregimentet.

Det bekræfter hoffets pressechef, Lene Balleby.

Prins Henrik døjer fortsat med influenza, og han kan derfor ikke deltage i festlighederne i forbindelse med dronningens fødselsdag.

Se også: Så ondt gør prinsgemalens fravær

Det omfattende program bliver dog gennemført som planlagt, startende med gallataffel på Christiansborg onsdag og efterfulgt af morgenvækning på Fredensborg Slot.

Hoffet har netop bekræftet, at prins Henrik er for syg til at deltage i dronningens fødselsdag på torsdag. (Foto: Finn Frandsen) Danske kongelige - 14. apr. 2015 - kl. 12:47 Prins Henrik for syg til at deltage i dronningens fødselsdag

Herefter vil dronningen ved middagstid vise sig på balkonen i Christian VII's Palæ på Amalienborg, hvorfra karetturen til Københavns Rådhus som nævnt også vil finde sted hen over middag.

På rådhuset vil dronningen lægge øjne og ører til en bred vifte af underholdning, hvor både en jazztrio, strygere og Københavns Kommunes Skoleorkester vil sørge for musikken, mens to danseteatre vil optræde for 75-års fødselaren.

Klokken 14 viser dronningen og den kongelige familie sig igen for de fremmødte københavnere på rådhusets balkon, inden der om aftenen er middag på Fredensborg Slot.

I mandags måtte prins Henrik melde afbud til dronningens pressemøde på Fredensborg Slot i anledning af fødselsdagen.

Her fortalte dronningen, at prinsen er ramt af influenza, og derfor ikke havde det 'særlig rart'.

Danske kongelige - 14. apr. 2015 - kl. 17:13 TV: Det gør du ALDRIG over for dronningen

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere