Margrethe: Jeg er absolut ikke verdens bedste bedstemor

Det er en dronning i det selvkritiske hjørne, der denne uge springer ud som forsidemodel hos ALT for damerne

Margrethe omgivet af de børnebørn, hun ifølge sig selv ikke har været helt god nok til at bruge tid sammen med. (Foto: AP)
Margrethe omgivet af de børnebørn, hun ifølge sig selv ikke har været helt god nok til at bruge tid sammen med. (Foto: AP)

Se også: Dronningens lillesøster: Få nu en mobil Margrethe!

I anledning af Margrethes 75-års fødselsdag har ugebladet ALT for damerne smidt en kendt kvinde på forsiden, der trækker gennemsnitsalderen for bladets forsidemodeller ganske betragteligt op.

Modellen hedder Margrethe, og hvis man skulle have lyst til at lære hende lidt bedre at kende, får hun såmænd lov til at brede sig over hele ni sider inde i bladet.

I interviewet fortæller dronningen blandt andet om forholdet til sin familie, og selv om der ikke er mange kritiske spørgsmål at finde på de glittede sider, er det ikke udelukkende et glansbillede, der bliver tegnet.

Blandt andet fortæller Margrethe, at hun 'vist ikke var verdens mest morsomme storesøster', og når det gælder forholdet til sine børnebørn er hun endnu mere ærlig:

- Ud over forpligtelsen som dronning ligger mine forpligtelser - og dermed omdrejningspunkter - i kunsten og i familien, som selvfølgelig også spiller en stor rolle, selvom jeg absolut ikke er verdens bedste bedstemor. Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør, siger Margrethe til ALT for damerne.

Bladet med Margrethe-interviewet rammer kioskerne på torsdag. Dronningen har som bekendt fødselsdag en uge senere - torsdag den 16. april - hvor hun vanen tro lader sig hylde af sine trofaste undersåtter, når hun vinker fra balkonen på Amalienborg og lufter guldkareten i centrum af København.

Se også: Margrethe boede ved giftig jord

Dronning Margrethe og prins Henrik har en velvoksen formue. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen). Kendte Har sparet 20,4 millioner sammen

45 kommentarer
Vis kommentarer