Margrethe støtter Henrik: - Alt er, som det plejer

Selvom dronning Margrethe i manges øjne med rette kunne tillade sig at være hamrende sur på sin mand, så ser alt ud, som det plejer mellem regentparret

Dronning var i aftes en solid støtte for sin åbenmundede mand. Foto: Mega Agenzy/Yan Bostra
Dronning var i aftes en solid støtte for sin åbenmundede mand. Foto: Mega Agenzy/Yan Bostra

- Vi elsker hinanden...

Det slog prins Henrik fast i denne uges udgave af Billed Bladet, da han blev spurgt til sit og dronningens forhold.

Trods de åbenlyse uoverensstemmelser kommer en skilsmisse ikke på tale, hvis det står til Henrik. Foto: Anthon Unger Danske kongelige - 9. aug. 2017 - kl. 14:13 Henrik afviser skilsmisse

Deres 50 år lange ægteskab har ellers været hårdt prøvet den seneste tid, efter det kom frem, at prinsen ikke vil begraves ved siden af sin kone i Roskilde Domkirke, når den tid kommer.

Se også: Kongehusekspert om Henriks beslutning: - Han er fuldstændig ligeglad

Forholdet mellem dem fik endnu et knæk, da den 83-årige prins i samme ugeblad sagde, at dronningen fik ham til at fremstå som narren, når han ikke kunne få den titel som kongegemal, som han har plaget om i årevis.

Mens prins Henrik har snakket løs, har Margrethe forholdt sig fuldstændig tavs i hele det chokerende forløb.

Se også: Nye billeder: Tavs Margrethe har forladt vinslottet

Enig med sin mand om hans krav er hun med garanti ikke, men støtter ham det gør majestæten stadig - sådan helt bogstaveligt. Og det har den dårligt gående prins brug for.

Torsdag aften viste regentparret sig for første gang offentlig sammen, siden balladen brød løs. Det skete, da parret tog til kirkekoncert i landsbyen Saint-Vincent-Rive-d'Olt, der ligger små fem kilometer fra Château de Cayx.

Her støttede prins Henrik sig med et fast greb til sin kone, da han gik fra bilen og ind i kirken.

Kong Henrik i samtale med Ekstra Bladet ved Château de Cayx i Cahors. Foto: Amthon Unger Danske kongelige - 8. aug. 2017 - kl. 17:07 Henrik efter hårde ord: - Jeg ser frem til at se dronningen

- De ser ud præcis, som vi kender dem. De foregiver ikke noget. Det virker som et meget ærligt billede, lyder vurderingen fra parterapeut Martin Østergaard.

- Jeg tror, at den der konflikt, de har kørende, den har de kørende samtidig med noget andet, hvor de sagtens kan finde ud af det sammen. Og sådan har det været alle årene. Tidligere har han måske været lidt mere diskret, med sine holdninger. Det er han så ikke mere. Så jeg tror, at alt er, som det plejer, siger Martin Østergaard til Ekstra Bladet.

Som andre ægtepar, der også arbejder sammen, har regentparret ifølge Martin Østergaard formentlig forsøgt at skille tingene ad mellem et professionelt liv og deres privatliv. Men det går ikke så for Henrik for tiden.

- Han kan tydeligvis ikke holde sin kæft og blander tingene sammen. Og på den måde opnår han jo det, han gerne vil. Han får muligvis ikke sin titel, men en særstatus har han da i høj grad opnået, siger parterapeuten.

Se også: Frede: - Rigtig ked af min fars beslutning

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen kalder det klogt af regentparret at vise sig sammen.

- Det sender et signal om, at de gerne vil give folk den opfattelse, at de har det godt sammen, siger han.

Dronning Margrethe og prins Henrik holder privat ferie på deres vinslot, og selvom der i årevis har været tradition for, at de har holdt et sommmerpressemøde i det franske, så bliver der ikke noget af det i år, hvor der ellers nok ville være en masse at spørge om.

Se også: Intet pressemøde: Margrethe vil ikke tale om Henrik

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen