Marie om madspild: Mine børn skal spise op

Prinsessen går meget op i at undgå madspild hjemme i Klampenborg-villaen

Marie var som protektor for Folkekirkens Nødhjælp med til at åbne butikken, der sælger overskudsmad 30-50 procent billigere end i almindelige supermarkeder. (Foto: Mogens Flindt)
Marie var som protektor for Folkekirkens Nødhjælp med til at åbne butikken, der sælger overskudsmad 30-50 procent billigere end i almindelige supermarkeder. (Foto: Mogens Flindt)

En halvspist pizza, brød, der er blevet tørt og avocadoer, som har ligget for længe. De fleste danskere smider mad ud, faktisk så meget, at vi hvert år spilder mere end 700.000 tons mad i Danmark.

Den kedelige tendens forsøger prinsesse Marie at gøre op med hjemme i køkkenet i villaen nord for København.

- Vi prøver virkelig at undgå madspild. Vi køber ind med fornuft og spiser op og prøver at købe ind, når køleskabet er tomt, fortalte prinsessen, da hun mandag åbnede butikken Wefood på Amager, som netop vil sætte ind mod madspild.

Butikken, som drives af frivillige, sælger overskudsvarer fra supermarkeder. For eksempel cornflakespakker, der har fået et stød, så hjørnet er bøjet, eller poser med basmatiris, som ved en fejl er blevet kaldt grødris. Nogle varer har overskredet mindst-holdbarheds-datoen, men fejler intet, forklarer folkene bag Wefood. 

Overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælp, som prinsesse Marie er protektor for.

Prinsessen og fødevareministeren Eva Kjer Hansen undersøger en kage, hvis iturevne emballage har diskvalificeret den fra den gængse supermarkedshylde. (Foto: Mogens Flindt)
Prinsessen og fødevareministeren Eva Kjer Hansen undersøger en kage, hvis iturevne emballage har diskvalificeret den fra den gængse supermarkedshylde. (Foto: Mogens Flindt)

Prinsesse Marie fyldte 40 tidligere på måneden, og i den forbindelse fortalte hun i et interview med Jyllands-Posten, at hun og prins Joachim og børnene Henrik på seks og Athena på fire og Joachims store sønner Nikolai og Felix gør meget ud af at leve et helt normalt liv trods deres kongelige status.

- Vores dage er som mange andre børneforældres. Vi har ingen barnepige i hverdagen, så vi tager børnene op om morgenen og gør dem klar, spiser morgenmad og smører madpakker, afleverer børn og henter børn, sagde Marie til avisen.

- Taler De med Deres børn om madspild?

- Selvfølgelig. De skal spise op, det hele, svarede hun.

- Hvad siger de, forstår de det?

- Ja, hver gang jeg rejser, fortæller jeg dem om mine rejser, så de ved, at der er mange børn, der sulter i verden. Og voksne også, så ja, de forstår, sagde Marie, der godt kunne finde på at slå et slag forbi butikken på Amager:

- Selvfølgelig. Prøv at se, alle varerne er gode, og den sidste salgsdato er sat, før varen faktisk bliver dårlig.

Læs mere om Wefood her.

Ekstra Bladets Maddetektiv fangede den ansvarlige projektleder fra Wefood og spurgte, hvor de havde gjort af den velkendte kontrolrapport

39 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere