Marys rørende tale til Frederik: - Ej, hvor har jeg scoret over evne

Mary hyldes for sin søde, sjove og selvudleverende tale

Marys tale vakte vild begejstring. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Marys tale vakte vild begejstring. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik er blevet fejret i en hel uge, men mange vil nok mene, at højdepunktet indfandt sig lørdag aften, hvor Mary holdt sin første officielle tale til sin mand.

Men hvilken tale.

- Far til fire, frømand, kunstkender, militærmand, min mand, indledte hun talen, som tv-seerne i den grad havde ventet på, efter middagen havde trukket ud.

- Erhvervsambassadør, søn, eventyrer, grønlandsfarer, bror. Og en god ven, fortsatte hun til festen, der blev afholdt på Christiansborg Slot med 360 af de nærmeste venner, kronede hoveder og det officielle Danmark.

Frederik blev fejret af de 360 nærmeste lørdag aften. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Frederik blev fejret af de 360 nærmeste lørdag aften. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
 

Pink, lyserød, pudderrosa - alle nuancer var stærkt repræsenteret til Frederiks fødselsdag. Foto: Keld Navntoft/Scanpix Danske kongelige Aftalt spil? En farve hitter stort til Fredes fødselsdag

Talen vidnede om stor kærlighed, men Mary var heller ikke bleg for at hænge sin mand gennem 14 år lidt ud. Blandt andet fik hun afsløret, at Frederik i den grad dyrker far-humoren - og i øvrigt aldrig er bleg for at grine af sine egne vittigheder.

- Hvis en tjener spørger: 'Are you finished?', kan man være stensikker på, at du svarer: 'No, I'm Danish', fortalte hun til stor morskab for gallagæsterne.

Hun fik også fortalt om første gang, hun så Frederik i fuld gallauniform, og at hun i det øjeblik tænkte: 'Ej, hvor har jeg scoret over evne!'

Talen resulterede i både grin og tårer hos både gæsterne og hos fødselaren selv, og hun sluttede af med at takke Frederik for at støtte hende i rollen som kronprinsesse.

- Du har om nogen støttet mig i at finde fodfæste i den verden, som nu er vores. Tillykke, jeg elsker dig, sluttede hun, inden hele salen rejste sig og hyldede hende.

Du kan finde talen i sin helhed lige HER.

De unge republikanere havde taget skilte med på Amalienborg. Foto: Privatfoto Danske kongelige Martin så angreb på republikanere: Decideret vanvittigt

På de sociale medier kan danskerne da heller ikke helt få armene ned over talen.

LIVE

LIVE
115 kommentarer
Vis kommentarer