Medie: Kronprins Frederik ydmyget i Australien

Streng australsk lovgivning betød, at 49-årige kronprins Frederik blev afvist i døren til bar

Kronprinsen måtte ikke komme ind på baren og blev afvist i døren. Foto: Tobias Nicolai
Kronprinsen måtte ikke komme ind på baren og blev afvist i døren. Foto: Tobias Nicolai

Kig nøje efter. Er kronprins Frederik virkelig fyldt 18 år?

Kronprinsen måtte fredag aften lide den ydmygelse at blive afvist ved indgangen, da han ville besøge den australske bar Jade Budda i Brisbane.

Det skriver den australske afdeling af The Daily Telegraph.

Første skoledag for Josephine og Vincent. Foto: Mogens Flindt Danske kongelige - 15. aug. 2017 - kl. 11:18 Frede om tvillingerne: Derfor skal de skilles ad

Ifølge avisen skyldtes afvisningen den strenge alkoholpolitik i Queensland, der lyder, at alle skal vise gyldigt ID, hvis de vil ind på en beværtning efter klokken 22. The Daily Telegraph skriver, at kronprins Frederik og hans slæng ankom kort før midnat, men uden at komme længere end hovedindgangen, da de manglede netop ID.

Den slukørede flok måtte derfor forlade stedet.

Det stoppede dog ikke den danske kronprins, der cirka 15 minutter senere vendte tilbage med syv betjente, der forsikrede den bar-ansvarlige om, at han gerne måtte bryde lovgivningen for kronprins Frederik.

Det bør være tydeligt for enhver, at kronprinsen er gammel nok til at komme på bar, men det var ikke tilfældet i Australien. Her ses han sammen med kronprinsesse Mary. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det bør være tydeligt for enhver, at kronprinsen er gammel nok til at komme på bar, men det var ikke tilfældet i Australien. Her ses han sammen med kronprinsesse Mary. Foto: Tariq Mikkel Khan

Sølle 18 arbejdsdage på et år, lyder statistikken for bundskraberen i Kongehuset. Foto: Jonas Olufson Kendte Så lidt arbejder Kongehuset

Medejer af Jade Budda, Phil Hogan, bekræfter hændelsen over for avisen og kalder hele sagen dybt pinlig. Han langer ud efter lovgivningen, der trådte i kraft 1. juli.

- Det er en dum lov. Vi har hele tiden følt, at den ville blive et mareridt, siger Phil Hogan til The Daily Telegraph og fortsætter.

- Det med prinsen er bare toppen af isbjerget. Det sker hele tiden for normale mennesker.

Se også: Robert Hansen melder afbud: Har for mange smerter

Beværtningerne er blevet pålagt at indføre ID-scannere, der ganske enkelt ikke fungerer ordentligt ved udenlandske pas. Blandt andet er franskmænd og amerikanere gået forgæves i den senere tid.

- Det sker hele tiden, og det har været et mareridt for turisterne. Det er nonsens. Det er en vaskeægte overreaktion, siger Phil Hogan om lovgivningen.

Han mener, at udenlandske turister bør være undtaget reglen om fremvisning af gyldigt ID.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kongehusets presseafdeling og den australske bar, Jade Budda.

1 af 2 Kronprins Frederik. Foto: Mikkel Berg Pedersen
2 af 2 Kronprinsen måtte ikke komme ind på baren og blev afvist i døren. Foto: Tobias Nicolai
338 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere