Mums for en menu: Kongens sidste kur-måltid

Til dronningens nytårstaffel kan toppen af Danmark se frem til at få serveret fisk, dyreryg og roulade

Her ankommer Kong Henrik

Dronningen byder repræsentanter for regeringen, politiet, kirken og militæret på storslået middag til nytårstaffel på årets første dag.

Kong Henrik vinkede til de mange fremmødte (Foto: Kenneth Meyer) Danske kongelige - 1. jan. 2016 - kl. 19:05 Tavs Kong Henrik til sin sidste opgave

Menuen består af fisk, vildt, grønt og sødt:

* Forretten består af fisketerrin med gelé af grønne tomater, fennikel og selleri crudite.

* Hovedretten består af dyreryg med vildt sauce, sauteret majs og pommes anna.

* Herefter følger en grøn salat med rødbede og vinaigrette.

* Til dessert serveres der roulade med pomerans.

* Til maden får gæsterne skænket Rosenborgvin eller Rhinskvin op i glassene. Vinen har siden 1598 med få undtagelser været fast bestanddel af det kongelige nytårstaffel 1. januar.

Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige - 1. jan. 2016 - kl. 13:08 Royal ekspert: Ingen havde set det komme

Smagen på Rhinskvin er karakteristisk, ejendommelig og var før i tiden også særdeles sur.

Det var Christian den IV, der indførte Rhinskvin til det danske hof i slutningen af 1500-tallet. Vinen stammer fra Schloss Fürstenbeg i Bacharach, som er en vigtig havneby på Rhinens vestbred.

Kilde: Kongehuset.dk

38 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere