Nu kan du 'like' Margrethe: Kongehuset er på Facebook

Kongehuset omfavner den digitale tidsalder og har fået profiler på de store sociale netværk

Kongehuset bød med denne video tirsdag velkommen til deres nye Facebookside. (Video: Kongehuset)

Tirsdag klokken 12 tog det danske kongehus et skridt, som millioner af danskere for længst har taget. Fremover bliver det muligt at følge dronning Margrethe og hendes familie på de sociale netværk Facebook og Instagram.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Her ses en del af den kongelige familie på Gråsten slot. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige - 29. maj. 2016 - kl. 08:28 Så mange penge får kongefamilien

'På Kongehusets sider på Facebook og Instagram kan brugerne fremover følge den kongelige families aktiviteter, komme tættere på forberedelserne til de store begivenheder i Kongehuset og få et særligt indblik i Kongehusets historie og samlinger. Siderne vil løbende blive opdateret med tekst, billeder og videoer', hedder det i meddelelsen.

Tidligere i år ansatte kongehuset en medarbejder, der ifølge jobannoncen skulle 'bistå kongehuset i at opruste tilstedeværelsen på sociale medier'.

Det blev den tidligere P3-vært Frederik Linde, der løb med jobbet, og profilerne på Facebook og Instagram er formentlig resultatet af den ansættelse.

(Arkivfoto: Jens Dresling) Danske kongelige - 30. maj. 2016 - kl. 22:59 Ekspert: Kongehuset vil ikke miste popularitet

Skridtet ind på den sociale, digitale scene kommer langt senere for det danske kongehus end for kollegerne i både Sverige og Norge. Her har de kongelige familier i flere år annonceret store begivenheder og delt familiebilleder med borgerne på de sociale netværk.

Ifølge hofmarskal Michael Ehrenreich vil kongehuset gerne være der, hvor danskerne er.

- Med de nye platforme har vi som supplement til den øvrige medieomtale mulighed for i højere grad direkte at fortælle danskerne om Kongehuset, den kongelige families virke og Kongehusets rolle i samfundet. Her mener vi, at Facebook og Instagram er gode platforme, siger han i en pressemeddelelse.

 

Find kongehusets facebookprofil HER og instagramprofil HER.

Frede og Marys børn går en gylden fremtid i møde. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto). Kendte Fredes børn får alt - Jokkes får intet

35 kommentarer
Vis kommentarer