Nu sigtes kronprinsens livvagt efter brotur

Kronprins Frederik kørte samme med sine livvagter over en lukket Storebæltsbro. Nu sigtes en livvagt

Kim Grouleff er en de danskere, der kunne se Frede fræse hen over broen, mens de selv måtte blive holdende bag bommen.

Se også: Bro-chef: Hoffet ville løbe fra ansvaret

Se også: Nu undersøger politiet Fredes bro-passage

Se også: Forsvarer til sigtet livvagt: Fuldstændig forrykt

En af kronprins Frederiks livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) sigtes for overtrædelse af færdselsloven for i januar at køre over Storebæltsbroen, mens den var lukket på grund af en storm. Det skriver Radio24syv.

- Jeg kan bekræfte, at vi har sigtet en livvagt for overtrædelse af færdselsloven. Flere kommentarer har jeg ikke, siger Niels Raasted, efterforskningsleder i Den Uafhængige Politianklagemyndighed, til radiostationen.

PET-manden er ifølge radiostationen sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf, der omfatter af trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Danskerne var ikke i tvivl, efter Kronprinsens bro-stunt: Det var for dumt, Frede!
Danskerne var ikke i tvivl, efter Kronprinsens bro-stunt: Det var for dumt, Frede!

Grænsende til livsfarligt
Både PET og hoffet har beklaget turen over broen, der skete i forbindelse med kronprinsens tur til et sportsgalla i Herning.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef for kongehuset.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det 'grænsende til livsfarligt', at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden 10-11. januar.

Fuldstændig uforsvarligt
- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket. Beslutningen om lukning er truffet af politiet og os af hensyn til færdselssikkerheden, sagde Leo Larsen, direktør i Sund og Bælt, dengang.

DUP behandler alle sager, hvor der er mistanke om, at politifolk i tjeneste har overtrådt loven.

Det er politiklagemyndigheden, der træffer afgørelse om, hvorvidt der skal indledes en egentlig efterforskning og eventuelt rejses sigtelse, som er tilfældet her.

Hele to gange tog kronprinsen turen over den lukkede bro. (Foto: Alex Tran) Danske kongelige - 13. jan. 2015 - kl. 14:00 Bro-bossen dagen derpå: - De pissede på vores procedurer

Se også: Så meget koster det at køre som Frede

Både kronprinsen og PET beklager, at de passerede den ellers lukkede Storebæltsbro to gange i weekenden. (Foto: Alex Tran) Danske kongelige - 12. jan. 2015 - kl. 13:25 Kronprinsen og PET beklager bro-brøler: Undskyld!

Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)
Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde således om kronprinsens brotur.

161 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere