Ny afsløring: Henrik på ferie få timer efter Margrethes fest

Kong Henrik kørte allerede dagen efter sin kones fødselsdagsfest til Hamborg for at flyve videre til Venedig

Se billederne af Kong Henrik i Venedig her

Mindre end ti timer efter at hans kone havde sagt farvel til sine gæster på Fredensborg Slot, rejste kong Henrik sig fra sit sygeleje efter en tilsyneladende mirakuløs helbredelse.

Pragtfyrværkeriet, der torsdag afsluttede hendes fest, begyndte klokken 23.15 og gløderne var knap nok slukket, før Henrik satte sig ind i en diskret bil nede på slotspladsen.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Henrik allerede omkring klokken ni fredag morgen var så rask, at han kunne gennemføre en fem timer lang køretur fra Fredensborg i Nordsjælland til Hamborg i Tyskland, hvorfra han med fly blev fragtet videre til Venedig.

(Privatfoto) Danske kongelige - 21. apr. 2015 - kl. 13:51 Nye billeder: Henrik i højt humør i Venedig

Observeret på rasteplads
Ekstra Bladet har været i kontakt med et dansk par, der observerede den danske kongelige på en rasteplads i Nordtyskland og kilder ved hoffet bekræfter overfor Ekstra Bladet, at det er korrekt, at kong Henrik foretog den lange bilrejse - dog ikke selv ved rattet.

Hele ugen havde kong Henrik ellers meldt afbud til alle arrangementer i forbindelse med dronning Margrethes 75 års fødselsdag med begrundelsen, at en slem influenza tvang ham til at være sengeliggende.

Men selv om han altså ikke kunne være med til gallamiddagen på slottet, hvor han var sengeliggende, aftenen inden, var han altså så frisk, at den 80-årige mand uden problemer kunne gennemføre den lange biltur.

Se alle billederne i galleriet ved at klikke på 'næste'. (Privatfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 13:10 Se billederne fra Henriks Venedig-tur

Troede han kørte uset
Kong Henrik kunne ikke flyve direkte fra København til Venedig i fredags, men han kunne have valgt at flyve over en anden europæisk lufthavn, der havde direkte forbindelse til Venedig.

Kong Henrik har bortforpagtet produktionen af vin fra sit franske vinslot. (Foto: All Over) Danske kongelige - 21. apr. 2015 - kl. 09:43 Kong Henrik færdig som vinbonde

Det valgte han dog ikke at gøre. I stedet kørte han - troede han - uset til Hamborg for at lade sig fragte videre.

I Venedig - hvor Henrik stadig befinder sig ifølge Ekstra Bladets oplysninger - har han hygget sig med venner og set ud til at være ved fint helbred trods aflysningen af arrangementerne hjemme i kongeriget i ugens løb.

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

178 kommentarer
Vis kommentarer