Nye billeder: Tavs Margrethe har forladt vinslottet

Dronningen vil ikke sige et ord om sin mands seneste chokerende udtalelser

Dronningen på markedet i Cahors med sin hofdame.
Dronningen på markedet i Cahors med sin hofdame.

Sara Nørgaard vurderer, at kong Henrik er ked af det og føler sig svigtet af dronning Margrethe. Foto: Privat Danske kongelige - 8. aug. 2017 - kl. 21:32 Hun fik kongen i tale: Han er ikke skør

Se også: Nu er dronningen ankommet til Cayx

Tirsdag aften ankom dronningen til Château de Cayx for at holde ferie med sin åbenmundede prins, der har chokeret det meste af nationen med sine seneste udtalelser om, at han ikke vil begraves ved siden af sin kone, og at Margrethe får ham til at fremstå som en nar.

 

Se også: Kong Henrik: - Min kone gør mig til en nar

Man skulle tro, at dronningen og prinsen, der i juni måned fejrede guldbryllup i helt private rammer, havde nok at tale om bag vinslottets tykke mure. Men onsdag formiddag forlod Margrethe Château de Cayx.

Den 77-årige monark satte kursen mod Cahors for at tage på markedet for at handle.

Dronningen har indtil nu valgt at forholde sig tavs til sin ægtefælles chok-udmeldinger. Majestæten har kun gennem hoffets kommunikationschef Lene Balleby udtalt, at Henriks beslutning er 'en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden'.

Da Ekstra Bladet møder dronningen i Cahors, har hun på ingen måde lyst til at tale med pressen.

 

Ingen af de tre gange Ekstra Bladets reporter spørger Margrethe om, hvad hun synes om prins Henriks seneste udmeldinger, svarer hun.

Dronningen er lukket som en østers.

- Hun virker stresset. Sammen med sin hofdame skyndte hun sig tilbage til den sorte BMW og er kørt videre mod madmarkedet, siger Ekstra Bladets reporter i den franske by.

- Nu har vi fået at vide af dronningens PET-vagter, at vi skal holde os på afstand og lade være med at spørge hende om mere, da hun er på privat ferie.


Ekstra Bladet mødte i går Henrik i Frankrig. Det er fremover slut med at kalde tudeprinsen for konge i disse spalter. Foto: Anthon Unger Danske kongelige - 9. aug. 2017 - kl. 06:00 Poul Madsen om Henrik: Ikke en konge værdig

Siden kongehusets udmelding i torsdags, hvor de ændrede begravelsesplaner blev offentliggjort, har dronningen vist sig offentligt en enkel gang.

Det skete, da hun søndag formiddag åbnede en vikingekongres på Nationalmuseet i København. Dette arrangement var dog tilrettelagt således, at det ikke var muligt at stille spørgsmål til Margrethe.

Dronningen i fuldt firspring på vej til vikingekongres. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige - 6. aug. 2017 - kl. 11:29 Ikke et ord om Kongen: Margrethe skyndte sig på toilet

FAKTA: Ekstra Bladet fratager Henrik konge-titlen på Ekstra Bladet

På Kvindernes Internationale Kampdag i 2015 besluttede Ekstra Bladet at opfylde Henriks allerhøjeste ønske ─ vi gav ham den titel, han altid har ønsket sig. Derfor har vi konsekvent kaldt ham for Kong Henrik lige siden.

Men nu fratager Ekstra Bladet ham titlen efter på hans opsigtsvækkende udtalelser under sit ophold i Sydfrankrig. Her siger han blandt andet til Se og Hør, at Margrethe har gjort ham ’til en nar’.

- Man må desværre sige, at de formildende omstændigheder i Henriks kamp for kongetitlen er forsvundet. Det, han siger om sin kone, er simpelt hen ikke en konge værdigt. Allermindst folkets konge, skriver Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen

- Derfor fratager vi ham hermed kongetitlen på Ekstra Bladet. Kong Henrik fremstår i dag som en ynkelig tudeprins.

Læs mere HER.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen