Nyt surt opstød fra Prins Henrik: Her er jeg vigtig - meget vigtig

Intet tyder på, at prinsens humør har fået det bedre, siden den meget berømte 'narren'-udtalelse

Her ankommer prins Henrik til prins Nikolais 18 års fødselsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Her ankommer prins Henrik til prins Nikolais 18 års fødselsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan

Udadtil gør kongehuset, alt hvad de kan for at tegne et billede af, at alt ånder fred og idyl i de royale gemakker oven på en sommer med sygdom og skandale.

Selv børnebørn og bedårende hundehvalpe er blevet brugt til at male et rosenrødt skønmaleri af familieidyllen.

Søndag på Fredensborg Slot. Kongehuset ©

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den

Da prins Nikolai i mandags fyldte 18 år, var familien samlet til middag på kongeskibet og hyggede sig - hvis man skal tro det officielle billede - storartet sammen fra klokken 19 og helt til 21.30, hvor festlighederne sluttede.

Dronningen og prinsen ankom ikke sammen til Dannebrog. Dronning Margrethe kom som den første, og som Ekstra Bladet skrev mandag, valgte Henrik at tage bagindgagen.

Se også: Barnebarnet fyldte 18: Prins Henrik tog bagdøren

Da fejringen af prins Nikolai sluttede, tog grandpapa vandvejen væk fra kongeskibet,

Her fangede Billed Bladet prinsen, der trods en glad aften i familiens skød stadig var pissesur over, at han ikke må blive konge.

- Det har været en meget god aften med alle børnebørnene. Med bedstemor og bedstefar. Bedstefar spillede en rolle alligevel, selvom man prøver ikke at have ham til at spille en rolle i Danmark. Bedstefædre er vigtige. Meget vigtige, sagde prins Henrik til Billed Bladet.

Se også: Dronningen og kong Henrik skal begraves hver for sig

Prins Henriks seneste sure opstød kommer efter, at han for få uger siden chokerede det meste af nationen med sine seneste udtalelser om, at han ikke vil begraves ved siden af sin kone, og at Margrethe får ham til at fremstå som narren.

Se også: Kong Henrik: - Min kone gør mig til en nar

Dronning Margrethe har valgt ikke at kommenterer sin mands skarpe udtalelser direkte. Kun via hoffets kommunikationschef Lene Balleby har hun udtalt, at Henriks beslutning er 'en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden'.

Trods de åbenlyse uoverensstemmelser kommer en skilsmisse ikke på tale, hvis det står til Henrik. Foto: Anthon Unger Danske kongelige - 9. aug. 2017 - kl. 14:13 Henrik afviser skilsmisse

Prins Joachim har til Ekstra Bladet fortalt, at Henriks ændrede begravelsesplaner ikke er den helt store nyhed for den nærmeste familie.

- Det er ikke en nyhed for os i familien, og vi er indforståede med det, har prins Joachim tidligere sagt.

Kronprins Frederik har derimod være ret klar i spyttet og har udtalt, at han er ked af sin fars beslutning.

Se også: Frede: - Rigtig ked af min fars beslutning

Prins Henriks helbred

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik.  Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus. Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse.

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

190 kommentarer
Vis kommentarer