Overtager fra far: Kronprins Frederik får nyt job

Kronprins Frederik er blevet protektor for Danish–Chinese Business Forum. Den rolle havde prins Henrik fra 2006, indtil han døde

Kronprins Frederik har nu 32 protektioner. Foto: Anthon Unger
Kronprins Frederik har nu 32 protektioner. Foto: Anthon Unger

Kronprins Frederik kan nu kalde sig protektor for Danish-Chinese Business Forum. Det oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

- Kronprinsen bliver protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, der understøtter danske virksomheder, vidensinstitutioner, kommuner og regioners handel og engagement i og med Kina, skriver Kongehuset.

Med rollen går han i fodsporene på sin far, prins Henrik, der havde rollen som protektor fra 2006, indtil han døde i februar 2018.

- Danish-Chinese Business Forum er en uafhængig, non-profit, netværksforening for virksomheder med henblik på tværgående forretning, skriver Kongehuset desuden.

- Danish-Chinese Business Forum har 130 medlemmer bestående af primært virksomheder, men også offentlige organisationer som vidensinstitutioner, kommuner og regioner. Det er en netværksforening, der har til formål at skabe vidensdeling med deres medlemmer.

Skoleuniformer og snedækkede alper venter de fire kongelige børn, når de næste år for en stund siger farvel til den danske folkeskole. Pr-foto: Lemania-Verbier International School Danske kongelige Så dyr er kronprinse-børnenes luksusskole i Schweiz

Hos Danish-Chinese Business Forum er der stor glæde over, at kronprins Frederik har takket ja til rollen. Det siger formand Tom Behrens-Sørensen i en pressemeddelelse.

- Vi kan i dag informere om den glædelige nyhed, at Kronprinsen bliver protektor for Danish-Chinese Business Forum, siger formanden for Danish-Chinese Business Forum og fortsætter:

- Med afsæt i Kronprinsens arbejde og engagement for dansk erhvervsliv og danske styrkepositioner i international sammenhæng er vi glade for, at Kronprinsen kan være med til at skabe opmærksomhed om handelskammerets arbejde for danske virksomheder hos kammerets kinesiske partnere i både kinesisk erhvervsliv og i det officielle Kina.

Ifølge Kongehusets hjemmeside har kronprins Frederik nu 32 protektioner.

Prinsesse Mary har virkelig modtaget ros for sin gestus. Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Danske kongelige Mary hyldet i udlandet: Se hendes store tegn på respekt

57 kommentarer
Vis kommentarer