Pensions-klar? Slidt Margrethe sad ned til nytårskur

Forfatter: Dronningen kan ende som en joke. Hvad synes du? Bør hun gå på pension som Henrik?

Se Dronningen ankomme til nytårskur her (Video: Linda Johansen)

Har du set Kong Henrik i dag, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Henrik, der så gerne vil være konge, har valgt at leve som pensionist for sin apanage på otte millioner årligt, men dronning Margrethe har endnu ikke ønsket at trække sig tilbage.

Det var tydeligt for undersåtterne igen i dag, da hun i ensom majestæt ankom til Christiansborg Slot for at holde nytårskur for alle udenlandske ambassadører i Danmark.

Helbredet er dog ikke i top, så Dronningen sad ned, da hun i selskab med kronprinseparret modtog de mange gæster. I 2007 sad Margrethe også ned på grund af slidgigt og de seneste tre år har det været ryggen, der har været skyld i, at regenten har fået trukket en stol frem.

Margrethe, der stadig er kendt for sine rappe replikker, når hun siger De til en 'dus' journalist, har flere gange understreget, at hun bliver på tronen til hun dratter ned, men forfatter Jens Høvsgaard mener, at Dronningen kan ende som en dårlig vittighed.

Det bliver en joke
- Det bliver en joke den dag, hvor hun ikke længere kan skjule, at hun ikke er på toppen. Dronningen er Danmarks ansigt udadtil, skal vi bare acceptere, hvis vi får en senildement olding som regent, sagde Høvsgaard, der er forfatter til en kritisk bog om kongehusets økonomi, til Ekstra Bladet i weekenden.

Ligesom Dronningen i dag blev bakket op af sin ældste søn har flere royale eksperter peget på, at kronprinseparret sandsynligvis kommer til at overtage flere og flere opgaver, selv om Margrethe stadig vil være regenten.

Jens Høvsgaard mener, at Dronningen bør følge sin mands eksempel og lade sig pensionere i tide:

- Det vil være fantastisk for både for dronningen og for landet. Som alle andre mennesker svækkes de kongelige jo også både mentalt og fysisk med årene.

Hvad mener du? Bør dronning Margrethe lytte til sine trætte ben og lade sig pensionere nu, så kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kan overtage tronen? Deltag i afstemningen og debatten herunder.

148 kommentarer
Vis kommentarer