Prins Henrik forgyldes på finansloven

Prins Henrik står til at få 8,5 millioner kroner, mens dronningen får 84,6 millioner, fremgår det af udspil.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Se også: Nyt surt opstød fra Prins Henrik: Her er jeg vigtig - meget vigtig

Kongehuset får en mindre stigning i udbetalingerne fra staten næste år. Og også prins Henrik kan se frem til et millionbeløb.

Det fremgår af regeringens udspil til finanslov, som bliver præsenteret torsdag.

Se også: Tillykke, Nikolai: Prins Joachim afslørede vild fødselsdagsgave

Prins Henrik står til at få 8,5 millioner kroner næste år, fremgår det af udspillet. Pengene kommer fra den såkaldte statsydelse, som primært indeholder penge til dronningen. Af dette beløb får han 10 procent, og han kan derfor se frem til en lønforhøjelse.

Dronning Margrethe stiger nemlig fra et beløb på 81,2 millioner kroner i år til 84,6 millioner kroner næste år.

De kongelige kører som ingen andre. Uden at betale moms og registreringsafgift erhverver de sig lækre luksusøser som næsten ingen andre. Foto: Martin Lehmann Plus Kongehusets bilpark: Fra discount til luksus

De øvrige medlemmer af kongehuset stiger fra samlet 27,6 millioner kroner i årpenge i 2017 til 28,8 millioner kroner næste år.

Regeringen skal først forhandle sig frem til et flertal, før lovforslaget kan vedtages, men normalt bliver der ikke ændret på regeringens udspil, når det gælder kongehuset.

Se også: Ingen penge til prins Nikolai

Forventningen på Christiansborg er desuden, at finanslovsaftalen skal indgås med Dansk Folkeparti, der er blandt Folketingets mest markante støtter af kongehuset.

283 kommentarer
Vis kommentarer