Prins Joachim har fået nyt job

Prinsen skal fra 1. november arbejde hos Forsvarskommandoen på Holmen i København

Prins Joachim skal bruge sin erfaring som soldat og reserveofficer i et nyt job i Forsvaret. (Foto: Polfoto)
Prins Joachim skal bruge sin erfaring som soldat og reserveofficer i et nyt job i Forsvaret. (Foto: Polfoto)

Fra næste uge får prins Joachim lidt mere at se til end sine royale pligter. Den 46-årige tidligere landmand har nemlig fået job i Forsvaret. Her skal han med sin erfaring som soldat og reserveofficer styrke samarbejdet med de frivillige i Hjemmeværnet.

Kongehuset oplyser, at der er tale om et egentligt job og altså ikke bare en rolle som 'galionsfigur'.

Se også: Nu er Joachim konge i eget hus

Prins Joachims nye arbejdsplads ligger på Værnsfælles Forsvarskommando på Holmen i København, og ifølge Forsvarskommandoen vil hans arbejdstid afhænge af opgavens karakter.

Se også: Boliga: Her skal prins Joachim bo

Arbejdet vil dog ikke gå ud over prinsens officielle opgaver, oplyser Kongehuset. Han får heller ikke løn fra Forsvaret, for det må man ikke, når man samtidig modtager apanage.

 Se også: Joachim giver folkegave videre

I juli sidste år meddelte Kongehuset noget overraskende, at prins Joachim havde overladt sit gods, Schackenborg Slot i Møgeltønder, til en nystiftet fond for at flytte til København med prinsesse Marie og parrets to børn, Henrik og Athena.

Prinsen og prinsessen flyttede til København, fordi de havde svært ved at få deres royale forpligtelser og opgaver til at hænge sammen med driften af landbruget, der hører til Scackenborg Slot, hed det i pressemeddelelsen.

Se også: Prins Joachim flytter til København

- Prinsesse Marie og jeg er glade for den løsning, som vi har fundet frem til med stifterne af den nye fond. Det har været en vanskelig beslutning at afhænde Schackenborg, men jeg er overbevist om, at vi med denne løsning sikrer Schackenborgs fremtid bedst muligt, sagde prins Joachim dengang.

Siden er han og familien flyttet ind i en villa i et velhaverkvarter i Klampenborg nord for København.

58 kommentarer
Vis kommentarer