Royal ekspert: Ingen havde set det komme

Lars Hovbakke Sørensen finder det meget usædvanligt, at Prinsgemalen har pensioneret sig selv

Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt)
Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt)

- Jeg tror, alle blev overraskede, siger kongehus-eksperten Lars Hovbakke Sørensen om dronningens melding i nytårs-talen om, at Prinsgemalen har pensioneret sig selv.

- Ganske vist har der været en masse udmeldinger de senere år om utilfredshed med sin rolle og position i kongehuset, men at han ville tage det her skridt, tror jeg ikke, nogen havde set komme. Også fordi det i den grad strider imod alle danske og udenlandske traditioner indenfor kongehusene, siger Hovbakke Sørensen til Ekstra Bladet.

Henrik vil være konge i virkeligheden - ligesom i Ekstra Bladets spalter. (Foto: Abaca) Danske kongelige - 16. okt. 2015 - kl. 07:48 Så er den gal igen: Henrik brokker sig over prinse-titel

-Ja, sådan en selv-pensionering har man vel ikke set før?

- Nej, så har det i hvert fald været i forbindelse med sygdom, og vi ved, prinsen ikke er syg. Så denne begrundelse er i høj grad usædvanlig både i dansk og europæisk sammenhæng.

Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt)
Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt)

Kong Henrik bliver diskuteret en del efter sit overraskende exit. (Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige - 31. dec. 2015 - kl. 23:31 Danskerne om Henriks pension: Han har alligevel aldrig lavet noget

- Hvorfor tror du, han gør det?

- Der er to muligheder. Enten er det, fordi han føler sig gammel og træt og gerne vil trække sig lidt tilbage. Eller også har det noget at gøre med alt postyr, der har været om hans forskellige udtalelser, der har gået på hans skuffelse over aldrig at være blevet tildelt titlen som konge. Eller også er det kombination af begge ting.

Danske kongelige - 31. dec. 2015 - kl. 19:18 Pensionist på 1. klasse: Beholder otte millioner i apanage

Der bliver nok tid til at opholde sig mere i Frankrig. (Foto: All Over)
Der bliver nok tid til at opholde sig mere i Frankrig. (Foto: All Over)
 

- Hvad tror du, han vil foretage sig fremover?

- Mindre end tidligere som repræsentant for kongehuset. Mindre til stede ved officielle opgaver. Så vil han dyrke sine egne interesser, kunst, maleri, musik, og hvad han ellers går op i.

- Vil han opholde sig mere i Frankrig, tror du?

- Det er meget muligt, men også at han vil rejse mere rundt og holde ferie andre steder på kloden. Men først og fremmest tror jeg, at han vil gøre som normale pensionister og gå og hygge sig med det, han synes, der passer til ham.

- Kan det have noget med ægteskabelig krise at gøre?

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. De ved jeg simpelthen intet om, siger den  royale ekspert.

Kong Henrik var sygemeldt til dronningens fødselsdag. Få dage senere blev han set i Venedig. Det skabte mange spekulationer. I den forbindelse lavede Ekstra Bladet en debat i studiet. Se den her.

1 af 2 Lars Hovbakke Sørensen vurderer den kongelige pensionering. (Privatfoto)
2 af 2 Prinsen besøger Bakkens Hvile. (Foto: Mogens Flindt)
78 kommentarer
Vis kommentarer