Så meget kostede kongeskibet i 2014

Så dyrt er det at transportere kongelige rundt via vandvejen

Det koster kassen, når de kongelige kommer sejlende. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).
Det koster kassen, når de kongelige kommer sejlende. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).

Dronning Margrethe og resten af de kongelige er ikke kun gode til at brænde skattekroner af i luften.

Den aktivitet udspiller sig også i høj grad på vandet, hvor de kongelige har kongeskibet Dannebrog til rådighed. Alle udgifter til skibet afholdes af den danske stat, og sidste år løb regningen op i astronomiske 45,5 millioner kroner, oplyser Forsvaret.

Se også: Dronningen bruger forsvarets fly som taxa

En af grundene til, at beløbet blev så højt sidste år, er, at der blev installeret ny radiostation, nyt køle/fryserum og nyt bageri, og at styrehustag og lanternekontrolanlæg blev udskiftet.

Forsvaret skynder sig dog at tilføje, at alle udgifter til forplejning af de kongelige og deres gæster bliver betalt af kongehuset selv.

Her er prins Henrik og dronning Margrethe i chalup på vej ud til kongeskibet. (Arkivfoto: Thomas Wilmann). Kendte Margrethe & Co. sejlede for 41 millioner

En tidligere opgørelse viser, at det siden 2005 og frem til 2012 kostede 115 millioner kroner i vedligeholdelse og reparationer at holde det kongelige skib flydende.

I '90'erne besluttede englænderne, at et kongeskib ikke var nødvendigt for de kongelige, hvorefter det havde sin sidste tur i 1997.

133 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere