Sådan har han det nu

Prins Joachims tilstand er fortsat stabil, erfarer Ekstra Bladet

Video/redigering: Anthon Unger, Signe Skov.

Lørdag aften kom kongehuset med en chokmelding, da de fortalte, at prins Joachim var indlagt på universitetshospitalet i Toulouse i Frankrig, efter han var blevet opereret for en blodprop i hjernen. I den forbindelse lød meldingen fra kongehuset, at prins Joachims tilstand var stabil, og at operationen var vellykket.

Søndag fortalte kongehuset så, at prins Joachim havde det godt efter omstændighederne.

- Prins Joachims situation er fortsat stabil. Prinsen kom heldigvis i professionel behandling i tide og har det efter omstændighederne godt, sagde Lene Balleby, kongehusets kommunikationschef, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Hvor længe prinsen skal være indlagt, er det for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, lød det videre fra Lene Balleby.

Mandag er der fortsat ingen betydelige ændringer i forhold til prins Joachims helbred.

Her ses prins Joachim og prinsesse Marie i forbindelse med et interview med et fransk medie, kort inden blodproppen ramte. Foto: Marc Salvet Danske kongelige - 27. jul. 2020 - kl. 08:42 Kan få enorme konsekvenser

Det erfarer Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 51-årige prins således stadig stabil, ved bevidsthed og har det godt efter omstændighederne, og af samme årsag forventer kongehuset ikke, at de vil komme med nye oplysninger i forbindelse med prinsens sygdom i løbet af mandagen.

Kongehuset ønsker fortsat ikke at svare på, hvorvidt kronprins Frederik, dronning Margrethe eller andre medlemmer af den royale familie er sammen med prins Joachim på hospitalet, da de betragter det som et privat anliggende.

De har tidligere fortalt, at prinsesse Marie er ved sin mands side på hospitalet.

Prins Joachim er indlagt her på universitetshospitalet i Toulouse. Foto: Remy Gabalda/Ritzau Scanpix
Prins Joachim er indlagt her på universitetshospitalet i Toulouse. Foto: Remy Gabalda/Ritzau Scanpix

 

Interviewet kort inden
Få timer før prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen fredag, blev han interviewet af det franske medie La Depeche på dronning Margrethes slot Chateau de Cayx, hvor prins Joachim og familien i øjeblikket holder ferie.

Mediet tog tilmed et foto af prins Joachim og prinsesse Marie under deres besøg.

Fotoet kan du se her:

Ekstra Bladet har været i kontakt med en af journalisterne, der besøgte parret. Han fortæller, at fotoet er taget, to timer før prins Joachim fik blodproppen. Foto: Marc Salvet/DDM
Ekstra Bladet har været i kontakt med en af journalisterne, der besøgte parret. Han fortæller, at fotoet er taget, to timer før prins Joachim fik blodproppen. Foto: Marc Salvet/DDM

I 'overdådige' omgivelser med udsigt ud over vandet gav prins Joachim og prinsesse Marie et 45 minutter langt interview.

Virkede frisk
Der var intet under deres interview, der ville kunne afsløre, at han skulle rammes af helbredsproblemer få timer senere, skriver mediet.

- Her er den smukkeste balkon i Frankrig. At kunne nyde det er et af mine største privilegier. Det er svært at undvære.

- Min første udlandsrejse var til Lot. Min far blev født her. Jeg kommer her næsten hvert år, især om sommeren. Det er en ejendom, som er særlig tæt på mit hjerte, fordi jeg har haft fantastiske øjeblikke med min familie, og det har altid været med denne fantastiske udsigt, sagde prinsen med entusiasme til mediet.

Læs meget mere om, hvor alvorlig prins Joachims tilstand er, lige her:

Hoffet har ikke oplyst hvor i hjernen, prins Joachim blev ramt af sin blodprop. Foto: Stine Tidsvilde Kendte Sådan rammer en blodprop som prins Joachims

155 kommentarer
Vis kommentarer