Snart 50: Frederik frygtede krise og svedeture

Kronprins Frederik var bekymret for, hvordan han ville håndtere det skarpe hjørne, afslørede søndag i P4

Lørdag 26. maj fylder kronprins Frederik 50 år.

Det fejrer han blandt andet med Royal Run 2. pinsedag, der er også blevet lavet to dokumentarfilm om den kommende konge - og så har han gæstet Alex Nyborg Madsen i P4.

Det er 23 år siden, at den musikinteresserede Frederik første gang medvirkede i 'Maskinen' med Nyborg Madsen, og nu gøres der så status på de mellemliggende år - og på at være midt i livet.

Kronprins Frederik som radiovært for en dag i selskab med Alex Nyborg Madsen og Anders Agger. Foto: DR
Kronprins Frederik som radiovært for en dag i selskab med Alex Nyborg Madsen og Anders Agger. Foto: DR
 

Frederik i studiet i DR. Foto: DR Danske kongelige Kronprins Frederik gør comeback som radiovært efter 23 år

Det halve århundrede kan nok give mange åndenød, og det indrømmer den kongelige far til fire da også at have haft i første omgang.

- Allerede fra to år siden var jeg spændt på, om man ville få den der krise og svedeture. Nu er der kun 10 dage fra det, og jeg glæder mig faktisk til det. Det må jeg sige. Det gør jeg. Og jeg føler mig rimelig glad indeni, forklarer han i radioprogrammet, hvor også journalist Anders Agger er medvært.

Værre så det dog ud i tiden op til hans 30-års fødselsdag.

- Lige i dagene op til min 30-års fødselsdag troede jeg, at nu skulle det hele slutte, og nu skulle jeg rette ind på en plads, hvilket ikke var tilfældet. Eller at nu blev tingene meget anderledes. Den her gang er det noget andet. Det har også noget at gøre med, hvor jeg er i min tilværelse - der er gået 23 år siden det sidste program, med fire børn og en dejlig hustru og en masse gode udfordringer, siger han.

Nyt job?
I programmet spiller Frederik blandt andet Nephew, David Bowie, U2 og Justin Timberlake og er i det hele taget en så god vært, at Alex Nyborg Madsen tilbyder ham et job.

- Kanalredaktøren på P4 har tilbudt en freelancekontrakt allerede, siger han med et grin til Frederik, der må formodes at være dækket fint ind med de 19.948.764 kroner, som han og Mary modtager i apanage årligt.

Anders Agger, kronprinsen og Alex Nyborg Madsen i 'Kronprins Frederik på P4', der sendes første gang 20. maj. Foto: DR
Anders Agger, kronprinsen og Alex Nyborg Madsen i 'Kronprins Frederik på P4', der sendes første gang 20. maj. Foto: DR

Hele programmet med kronprins Frederik kan høres HER.

Send dit bedste billede af Frederik

26. maj fylder kronprins Frederik 50 år. I den anledning leder Ekstra Bladet efter sjove historier om Danmarks kommende konge.

Så har du taget en selfie med Frede - og vil du fortælle lidt om det - så send billedet og et par linjer om jeres møde til jukr@eb.dk.

Ved at sende billedet accepterer du, at Ekstra Bladet må bringe det på nettet og i avisen.

Kronprins Frederik brugte omtrent 150.000 kroner på telefoni og porto sidste år. Foto: Claus Bonnerup Danske kongelige Dut, dut, dut... Så stor er Frede og Marys mobilregning

21 kommentarer
Vis kommentarer