Trykker alderen, Frede? Skranter forud for Royal Run

I morgen stiller kronprinsen op til Royal Run i fem danske byer, men han er ikke helt i hopla, understreger han

Kronprinsen løb sin bedste marathontid i 1994 på lidt over tre timer. Men nogen rekorder bliver det ikke til ved Royal Run i morgen, vurderer han. Foto: Polfoto
Kronprinsen løb sin bedste marathontid i 1994 på lidt over tre timer. Men nogen rekorder bliver det ikke til ved Royal Run i morgen, vurderer han. Foto: Polfoto

Man kender det jo fra sig selv. I et kækt øjeblik har man sagt ja til at løbe med til et motionsløb, og i starten virker det også som en helt fin idé.

Men ak... Som tiden går føles benene blytunge, motivationen for motion er pist væk - og hov! Gør det faktisk ikke også lidt ondt i akillessenen?

Måske - og kun måske - er det sådanne tanker, der er gået igennem hovedet på hele Danmarks sportsprins, der fejrer sit skarpe hjørne med motionsløbet Royal Run 2. pinsedag.

Her løber Frederik først One mile (1,609 km) i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense, inden han slutter den kongelige løbetur af med ti kilometer i København.

- Jeg glæder mig. I snart et år har jeg set frem til denne dag, forsikrer han da også i en ny video, der netop er blevet lagt op på kongehusets Facebook-side.

Frederik gennemførte en Ironman i 2013. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Frederik gennemførte en Ironman i 2013. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Danske kongelige Snart 50: Frederik frygtede krise og svedeture

Forvent ingen rekorder
Men her sørger Frederik også for at understrege, at han ikke er helt i topform.

- Jeg har dog døjet med nogle rygproblemer i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe helt, som jeg gerne ville, så der ikke bliver ikke tale om de helt store rekorder fra min side, slår han fast.

Frederik har løbet adskillige marathonløb og sågar også en Ironman, så mon ikke, det vitterlig er smerter og ikke ondt i pjæktarmen, der får ham til at melde ud, som han gør.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viste i 2015, at 13,3 procent af danskerne over 16 år lider af diskusprolaps og andre rygsygdomme. Det svarer til mere end 615.000 danskere og må derfor betegnes som værende en folkesygdom.

Der er da også fuld opbakning til kronprinsen i videoens kommentarfelt. Mange døjer selv med rygproblemer og kommer med gode råd.

En enkelt kan dog ikke nære sig for at skrive:

'Velkommen i 50'er klubben. Skavankerne vælter frem.'

Rygsmerter eller ej - Frederik lover at være klar til løb i samtlige fem byer.

- Jeg glæder mig til at se alle derude, afslutter han.

Danske kongelige Nu fortæller Frederik om Henriks død

64 kommentarer
Vis kommentarer