Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ups! Prins Henriks sviptur blev dobbelt så dyr

Prinsens traditionsrige bukkejagt kostede de danske skatteydere det dobbelte end først antaget

Se også: Prins Henrik skød med skarpt: Ung buk nedlagt

I midten af maj stævnede prins Henrik og hans følge af nære, jagtglade venner ud fra Amalienborg og satte kursen mod Bornholm og den årlige bukkejagt.

Det er en mangeårig tradition for venneflokken, der udover den 83-årige prins består af blandt andre rigmændene Christian Kjær og den nu afdøde Peter Zobel.

Kongeskibet Dannebrog i Rønne havn i forbindelse med prins Henriks jagtudflugt. Foto: Morten Brandborg
Kongeskibet Dannebrog i Rønne havn i forbindelse med prins Henriks jagtudflugt. Foto: Morten Brandborg

Se også: Kongehuset bryder tradition: Frede og co. skal dele skoven

Prisen for den traditionsrige tur, der varede fra mandag aften til torsdag morgen og som vanen tro ikke optræder i kongehusets officielle kalender, var ifølge Forsvaret 634.000 kroner.

Det viste en aktindsigt som Ekstra Bladet havde søgt i Forsvarets udgifter til Kongehuset i juni.

Forsvaret understregede dog, at en del af beløbet drejer sig om faste udgifter til det 85 år gamle skib, som det ville have haft, også selvom den bornholmske sviptur ikke var blevet gennemført.

Men nu viser det sig, at det kongelige besøg på klippeøen blev mere end dobbelt så dyrt.

Prisen for den to en halv dage lange tur blev nemlig 1.362.231 kroner - altså mere end 728.000 kroner mere. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando i en mail til Ekstra Bladet.

Fejlen skyldes, at man har anvendt et forkert antal sejldøgn i forbindelse med beregningen af omkostninger til sejladsen.

Prins Henriks jagtselskab fik nedlagt en enkelt ungbuk. Foto: Morten Brandborg
Prins Henriks jagtselskab fik nedlagt en enkelt ungbuk. Foto: Morten Brandborg

Ekstra Bladet kontaktede Kongehuset i juni for at høre, hvordan det kunne være, at kong Henrik sejlede i sin egen sø – uden at have et officielt arrangement undervejs på turen – og fik følgende svar:

- Kongeskibet Dannebrog står til rådighed for H.M. Dronningen og betragtes som residens for Regentparret på lige fod med for eksempel Gråsten Slot, lød svaret fra kommunikationsafdelingen.

Vellidt på solskinsøen
Prins Henrik og hans følge er kommet på Bornholm gennem mange år, og den nu pensionerede prins er meget afholdt på solskinsøen.

I 2014 fik han sågar en vej opkaldt efter sig ved slagteriet Hallegaard i Østermarie i forbindelse med kåringen til årets æreskunstner i byen.

- Vi har igennem mange år leveret pålæg til prinsens jagtfrokoster, og da han jo også er jæger, var det fuldstændig oplagt, at vejen skulle være nede hos mig, forklarede slagteriets indehaver Jørgen Christensen til Ekstra Bladet, da avisen besøgte Hallegaard i forbindelse med dronning Margrethes sommertogt.

- Folk kan godt lide ham herovre på Bornholm. Jeg tror, det er fordi, at han kommer her hvert eneste år. Han er kun sprunget over en enkelt gang, hvor vi havde haft de der forfærdelige vintre. Det gik hårdt udover vildtet, så det ville han gerne skåne. Det er noget, folk bider mærke i, tilføjede han.

Dengang kaldte prins Henrik sig stadig for prinsgemal, hvorfor skiltet stadig lyder 'Prinsgemalens Jagtvej'. Og det bliver der ifølge Christensen ikke lavet om på.

Prins Henrik afslørede 'sit' vejskilt i 2014. Foto: Stine Bidstrup
Prins Henrik afslørede 'sit' vejskilt i 2014. Foto: Stine Bidstrup

Selvom Regentparrets guldbryllups-'getaway' var hemmelig, lagde Kongehuset alligevel et billede ud af parret fra dagen. Foto: Kongehuset Kendte Så meget betalte du for Kong Henriks sviptur

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen